Няма медицински доказателства, че заведенията са по-опасни за заразяване с

...
Няма медицински доказателства, че заведенията са по-опасни за заразяване с
Коментари Харесай

Доц. Мангъров: В заведенията не е по-опасно за заразяване, отколкото в градския транспорт

Няма медицински доказателства, че заведенията са по-опасни за заразяване с COVID-19 от останалите публични места. В това е безапелационен шефът на Коронавирус отделението на Инфекциозната болница доцент Атанас Мангъров.
Коментарът му е във връзка, които втори месец са без работа и приходи, както и посочения от тях двоен стандарт във връзка с това кои обекти могат да работят и кои не.
 БХРА: Една трета от ресторантьорския бизнес банкрутира БХРА: Една трета от ресторантьорския бизнес банкрутира
„ Загубите за ресторантьорския и хотелиерския бизнес са разбираемо огромни “, разяснява пред БНР удължаването на изключителните...
„ В заведенията не е по-опасно, в сравнение с в трамвая, рейса, метрото или магазините, където никой не съблюдава отдалеченост. Напълно безсмислено е да стоят затворени, не ми е ясно за какво го вършат. Просто са ги нарочили ”, уточни инфекционистът.
„ Дали ще си в СПА, дали ще си в някаква физкултурна зала, няма огромно значение. Още повече на СПА, във физкултурните зали вървят хора, които са здрави, във форма и да се заразят, нищо няма да им стане. Един човек, който има сърдечна непълнота, който има някакво съществено заболяване, не върви на СПА, не върви на фитнес, нормално не върви и на ресторант ”, добави доцент Мангъров.
„ Има две хипотези сега. Едната е, че това понижаване на случаите се дължи на така наречен локдаун, или затваряне. Което е привлекателно от идейна позиция. Но това, което се вижда в другите страни като Испания, Англия, Франция, които са затворени доста компактно от края на септември месец, е, че случаите там нарастват.
Тази догадка ще се ревизира, когато се отворим, желаеме или не. Ако още веднъж се доближат равнищата от есента, ограниченията са имали някакъв резултат. Но не мисля, че това ще се случи ”, изясни инфекционистът.
Втората догадка, която съгласно него е по-вероятна за нашата страна, е, че към този момент вирусът е минал през една забележителна част от популацията и се следи естественото затихване на процеса. И колкото и да ни е боязън, няма по какъв начин да живеем вечно затворени.
 Алибегов отново заприказва за гладна стачка, желае отваряне от 1 февруари, страната не наподобява склонна Алибегов отново заприказва за гладна стачка, желае отваряне от 1 февруари, страната не наподобява склонна
Искаме на 1 февруари да отворят заведения за хранене, кафета и сладкарници. Ако това не се случи, обсъждаме " италианския модел ". Това съобщи предс...
„ През октомври над 60 лаборатории, почти отмерено разпределени в цялата страна, правеха всекидневно по 10-12 хиляди теста. Даже в някои дни и много повече. При което се установяваше, че 30-40% от тези проби са позитивни, с всички условности.
Информацията, която би следвало да получаваме от това, е, че към дадения миг към 30-40 на 100 от популацията са били позитивни. Нека да не са толкоз, дано да са много по-малко.
Тези, да кажем, 30-ина % от хората в границите на 20-30 дни биха заразили други 30%. Които на собствен ред след още 20-30 дни биха заразили още 30-ина %. И би трябвало в границите на 4-5 месеца цялото население да мине през този вирус.
Това, което се случва всяка година през декември, януари и февруари, когато грипният вирус се върти всеобщо и март месец стартира да затихва. Силно се надявам, че тук се случва същото нещо ”, счита доцент Мангъров.
Относно новите варианти на COVID-19 пък той разяснява, че в случай че имунизациите работят върху тях, както ни убеждават здравните управляващи, би трябвало преболедувалите тази зараза също да са предпазени. Защото естествената отбрана е доста по-добра от която и да е ваксина.
 Димитър Стоянов: Логично е мнението на Мангъров да значи повече от това на Ангелов по отношение на Коронавирус Димитър Стоянов: Логично е мнението на Мангъров да значи повече от това на Ангелов по отношение на Коронавирус
" Когато реша да си присадя коса, то разумно ще се обърна към здравния министър Ангелов, който има опит в тази посока. Това с ботокса х...
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР