“Няма магически оръжия, подчерта Майк МилиПроверяват дали US бойни машини

...
“Няма магически оръжия, подчерта Майк МилиПроверяват дали US бойни машини
Коментари Харесай

Генерал №1 на САЩ с предупреждение към Киев

“Няма вълшебен оръжия ”, акцентира Майк Мили
Проверяват дали US бойни машини са употребявани в Белгород

Украйна не трябва да употребява създадено в Съединени американски щати военно съоръжение за осъществяване на офанзиви на съветска територия. Това предизвестие насочи военачалник №1 на Съединени американски щати Марк Мили, който е ръководител на Съвета на шеф щабовете на американските въоръжени сили, съобщи Ройтерс.

Мили уточни, че канцеларията му ревизира изображенията, на които се виждат военни транспортни средства, в това число и такива, създавани в Съединени американски щати, за които се твърди, че са били употребявани при диверсията в понеделник против съветския пограничен регион Белгород. Снимките бяха публикувани от управляващите в Белгородска област.

Същевременно министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин съобщи, че европейските съдружници създават координирана стратегия за образование на украински водачи по какъв начин да употребяват изтребители Ф-16, само че водачи от Пентагона предизвестиха, че това ще бъде скъпо и комплицирано начинание и няма да бъде магическо решение на войната.

Остин сподели, че съдружниците са стигнали до извода, че, дружно с образованието, Украйна ще би трябвало да развие и качествата си за поддръжка и обслужване на самолетите, както и да се снабди с задоволително муниции. Той добави, че системите за Противовъздушна отбрана към момента са оръжията, от които Украйна се нуждае най-вече за своите по-широки старания за определяне на надзор над въздушното си пространство.

“Няма вълшебен оръжия ”, сподели началникът на американския общоприет щаб военачалник Марк Мили, който взе участие в конференцията на Остин в Пентагона. По думите му даването на 10 Ф-16 би могло да коства два милиарда $, в това число поддръжката.

“Руснаците имат хиляда изтребителя четвърто и пето потомство, тъй че в случай че желаете да предизвикате Русия във въздуха, ще се нуждаете от доста количество изтребители от четвърто и пето потомство ”, добави Мили.

Остин се надява образованието на украински водачи да стартира през идващите седмици, което ще окаже поддръжка на Украйна в дълготраен проект, само че не безусловно за предстоящата пролетна контраатака против Русия.

Остин и Мили приказваха след среща на представители от сферата на защитата на страни от целия свят, на която беше разисквана продължаващата военна поддръжка за Украйна.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР