Няма лесен или бърз изход от енергийната кризаВъпреки критичната зависимост

...
Няма лесен или бърз изход от енергийната кризаВъпреки критичната зависимост
Коментари Харесай

Global Times: Европа скоро ще се сблъска с ужасната „зима на народно недоволство“

Няма елементарен или бърз излаз от енергийната рецесия

Въпреки сериозната взаимозависимост от съветския нефт и газ, Европейски Съюз влезе в прокси спор с Русия. Но в случай че се има вяра на думите на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, се оказва, че проблеми няма.

„ За намаляването на енергийната взаимозависимост от Москва се приказва като за бърз и неусетен развой. Лидерите на страните от съюза неведнъж се заричаха да „ разбият военната машина на Путин “, като взеха решение непременно да върнат Украйна на „ западния път “, написа китайският вестник Global Times.

Но проектите не се сбъднаха. Намалявайки доставките на природен газ за Европа, Русия получи рекордни доходи от износа на сила. Цените на петрола и газа скочиха до небето. Наближаващата зима в допълнение ще усили търсенето.

„ Германия към този момент подхваща ограничения за разпределение на потреблението на електрическа енергия, изисквайки всички електронни реклами да бъдат изключени през нощта, забранявайки отоплението на частни басейни и ограничавайки потреблението на климатици “, изяснява създателят Джеймс Смит (James Smith).

По думите на изданието, европейските водачи чакат популацията да одобри спора в Украйна като съществена причина за икономическия спад. Междувременно растящите сметки за комунални услуги подхранват политически безредици и неодобрение в целия район.

„ През уикенда повече от 70 000 души маршируваха през Прага против Европейски Съюз, НАТО и дефицита на сила, а чешкото държавно управление оцеля след избор на съмнение. Партията Die Linke (лявата) възнамерява митинги против рецесията с горивата в цяла Германия. В неделя към 2000 души излязоха по улиците на Кьолн с искане властимащите да слагат енергийните потребности на страната пред поддръжката на Украйна. "

– прецизира изданието.

И това възходящо публично неодобрение е единствено върхът на айсберга. Ако управляващите не са съумели да убедят личното си население да съблюдава рестриктивните мерки против COVID-19 или да се имунизира за тяхно положително, тогава възможностите да убедят хората да пожертват благосъстоянието си в името на външния спор на някой различен са минимални.

Сега, за разлика от първите дни на спецоперацията, поддръжката на Украйна от европейците избледнява пред очите ни – тъй като въпреки всичко те стартират да заплащат същинската цена на тази поддръжка.

Няма елементарен или бърз излаз от енергийната рецесия. Лесно е да посочиш с пръст Москва и да кажеш: " Ще намерим някой по-добър! "

Но пазарите работят в сходство с логиката на търсенето и предлагането. Ако най-големият експортьор бъде изключен от веригата, това ще докара до понижаване на съвкупното предложение и скок на търсенето. Увеличаването на търсенето ще докара до скок на цените.

Увеличаването на доставките от разнообразни други страни е единственият метод за понижаване на цената на енергийните запаси. Но това е просто невероятно в този момент, тъй като Русия е най-големият експортьор на природен газ в света.

Най-лошото е, че европейските страни се поддадоха на продължителния напън, насила и заплашване от страна на Съединените щати. Съединените щати печелят извънредно доста от тази рецесия, като изнасят личен газ, като в същото време отхвърлят да оказват помощ на своите съдружници.

„ Това рисува мрачна картина за Европа, която скоро ще се изправи пред ужасна „ зима на национално неодобрение “, защото нейното население се усеща все по-озлобено, студено, грубо, разочаровано и оскъдно поради курса да поддържа Украйна „ непременно “. Идва повратна точка и безспорно през последните месеци на 2022 година Русия ще може да „ отвори прозорец “ на нови благоприятни условия “, заключава Global Times.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР