Няма контрол на специалните разузнавателни средства, заяви бившият вътрешен министър

...
Няма контрол на специалните разузнавателни средства, заяви бившият вътрешен министър
Коментари Харесай

Емануил Йорданов: Няма контрол на специалните разузнавателни...

Няма надзор на специфичните разследващи средства, съобщи някогашният вътрешен министър Емануил Йорданов пред Българска национална телевизия. По думите му подслушванията са проблем на бившето ръководство и е било извънредно значимо да се усъвършенства контролът им. Вместо да се работи в тази посока обаче се била основала службата, която се занимавала с употребата, като била извадена от Министерство на вътрешните работи. Емануил Йорданов даде образец, че подслушванията почнали още по време на Национална движение „Симеон Втори", когато Бойко Борисов бил основен секретар на Министерство на вътрешните работи и имал директно отношение по тематиката

Според него, в случай че някои подслушва политици и мисли, че ще свърши някаква работа - това приказва за доста ниско равнище за неговата просветеност. С сходни доказателства не е решено нито едно дело в България, посочи Йорданов и добави, че специфичните разследващи средства се употребявали за щяло и не щяло.

Емануил Йорданов е безапелационен, че цялата дирекция „ Вътрешна сигурност “ би трябвало да бъде закрита, тъй като работата им не е приемлива. Според него границата на политическо въздействие се прекрачва от 2009 година насам. Затова Йорданов изрази вярата си в 46-я парламент да има една по-добра законодателна картина. Той счита, че профилираните съдилища и прокуратура са непотребни.

„ Вие да сте видели някои от властта да се появява в профилирания съд, само че тук таме по случайност може да се види някои някогашен министър, става известно, че делото му е формирано по неблаговиден метод и получава оправдателна присъда “, аргументира се Емануил Йорданов. Окръжните съдилища и останалите не отстъпват по нищо на профилирания съд, добави някогашният вътрешен министър.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР