Няма какво да направи КЕВР. Това коментира бившият член на

...
Няма какво да направи КЕВР. Това коментира бившият член на
Коментари Харесай

Кадър, подкрепян дълго от БСП и ДПС, пита защо се бавят преговорите с Газпром за газа

Няма какво да направи КЕВР. Това разяснява някогашният член на комисията Еленко Божков, който беше изключително авторитетна фигура по времето на Пламен Орешарски, визирайки готвеното повишаване на газа за крайните консуматори от не повече от 8%.
Същевременно проф. Атанас Тасев акцентира, че е значима освен цената на газа, а структурата на доставки. Божков се съгласи, само че настоя, че би трябвало да има предоговаряне на контракта с " Газпром " , откакто и Европейска комисия се споразумя с съветския енергиен колос да приключи монопола в Централна и Източна Европа. Все още сме в процедура , сподели проф. Тасев, който добави, че се боял да каже, че можело да стане по-лошо, тъй като може да се промени точка на достъп от Трансбалканския газопровод след 2021 година. При такава смяна обаче, в случай че е инициирана от " Газпром ", следва да има обезщетение за България. Еленко Божков обаче беше безапелационен – губим време, не вършим като Полша и Словакия, какво се случва с работната група, основана през предходната година – за какво няма бистрота? Какво става с търсенето на газ и нефт в Черно море, добави нов въпрос Божков.
Бавим договарянията, тъй като е значимо какво ще стане с " Турски поток " – при " врязването " в Люлебургас идват 14 милиарда куб. метра годишно, от Украйна идват 18 милиарда – разбирате ли защо става въпрос, аргументира се проф. Тасев. Винаги някой заплаща сметка – дали в този момент или по-късно, добави той.
Припомняме, че нощес (25 септември) в Ню Йорк министър председателят Бойко Борисов пък съобщи, че съответно Съединени американски щати натискат за своите ползи и " тези, които купуват съветски газ, ще имат проблем " – тъй като става въпрос за конкуренция, която смъква цените.
Конкретно за цената на хляба Тасев беше безапелационен – сработват пазарните механизми . Отидете в провинцията и вижте по какъв начин като пристигна камиона с хляба се споделя на продавачката какъв брой е цената, възрази Божков. Проблемът не е в цената на силата, а в равнището на приходите, акцентира обаче Тасев, откакто сподели, че в случай че става въпрос за един камион, ще приказваме и за обстановката, разказана от Божков.
Администрацията на " Софийска вода " не е сработила както би трябвало. Така Тасев разяснява тематиката със сметките за вода с разлика от 75 000 лв. на блок 200 в " Красно село ". На същото мнение е и Божков, който добави, че е добре да се подаде тъжба в КЕВР, тъй като комисията работела добре в бранш " Вода ". От " Софийска вода " към този момент оповестиха, че сметките не са изискуеми, до момента в който тече инспекция, въпреки поданици на блока да се оплакаха, че са ги търсили и заплашвали колекторски компании.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР