Няма как да се измести историческият въпрос между България и

...
Няма как да се измести историческият въпрос между България и
Коментари Харесай

Гроздан Караджов обяви кога ще са готови ключови пътни отсечки

Няма по какъв начин да се измести историческият въпрос сред България и Р. Северна Македония. Тези ускорени диалози и работна стратегия следват линията на добросъседството и общите планове сред двете страни. Колкото по-добра съгласуваност има сред днас – толкоз по-добре ще бъде. Това съобщи министърът на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов  Гроздан Караджов Гроздан Караджов е роден на 14 декември 1966 година в гр. Стара Загора. Завършва британската езикова в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ България не е доста обвързвана със съседите си. Приоритетно е построяването на автомагистрала към Гюешево. Коридорът ще е доста дълъг. Това е някогашният Коридор номер 8, който след 2014 година отпадна от стратегиите на Европейска комисия. Сега такава Изток-Западна ос няма, ние би трябвало да отидем дружно в Европейски Съюз и да настояваме да бъде възобновено финансирането на кулоар „ Западни Балкани “, обясни той.

„ Засега Северна Македония ще разчита на националния си бюджет и на други механизми за строителството на пътя, а ние на Фонда за районно развиване и стратегиите за транспортна съгласуваност “, добави министър Караджов.

„ По сегашните закони и периоди минават най-малко 3 години преди да бъде направена първа копка. Много е мъчно да не се нарушат правата на гражданит. Ще се опитаме да скъсим отчуждителните процедури. Отчуждаваме земята и продължаваме да строим “, изясни Караджов.

На въпрос блокирано ли е строителството на Автомагистрала „ Хемус “, районният министър беше безапелационен: „ Не. Не е спирало строителството. Нито едно строителство на пътища не е било спирано даже за час “.

„ Строителството на правата до Велико Търново ще бъде подготвена най-рано след 4 години “, сподели той. Във връзка с тунела под Шипка, Караджов съобщи: „ Поискахме от изпълнителя на плана да удостовери офертата си. В първите дни на февруари може да се подпише контракт “.

„ Амбицията на държавното управление е да ремонтира 3100 км пътища. Досега не са отделяни толкоз доста средства за финансови поправки на пътища. Състоянието на пътищата е толкоз неприятно, че лишава животи. В първите дни на февруари стартират и първите Закон за обществените поръчки процедури. Различните сегменти на пътя ще бъдат разиграни на обособени процедури. Досега всичко е минавало, като настоящ ремонт. С всички 28 района на страната се стартира “, разгласи Гроздан Караджов  Гроздан Караджов Гроздан Караджов е роден на 14 декември 1966 година в гр. Стара Загора. Завършва британската езикова.

Опасните пътни прави ще се ремонтират предпочитано, акцентира районният министър.

„ На Автомагистрала „ Струма “ се прави повсеместен разбор на маркировката. Със знаци ще се ограничи придвижването на другите прави по нея. Там няма някаква генерална неточност, а има дребни такива “, обясни той.

„ Над 30% се икономисва от силата на хора, които са санирали жилищата си. Затова то не би трябвало то да стопира. Ще има нови правила и нови състезания. 1,3 милиарда лв. са планувани за саниране по Плана за възобновяване, само че при по-строг надзор и ясни процедури “, сподели още районният министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР