Няма как да съжалявам, че подадох сигнала срещу Иванчева, защото

...
Няма как да съжалявам, че подадох сигнала срещу Иванчева, защото
Коментари Харесай

Ваклин: Превърнах се в плашило

Няма по какъв начин да скърбя, че подадох сигнала против Иванчева, тъй като бях длъжен да го направя. Превърнах се в чучело .

Това разгласи в ефира на bTV строителният предприемач Александър Ваклин, който е главен очевидец по делото против отстранения кмет на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева.

Хората, с които работя са обезпокоени , усещат се дискомфортно. Има редки случаи, в които човеци застават със своята ясна позиция и я отстояват, изясни Ваклин и добави, че не всеки си разрешава да застане против администрация .

Службите в страната застанаха доста твърдо зад желанието ми да алармирам за корупция, те не вкараха политически детайл, а работиха целеустремено. Политици съвсем не познавам , посочи строителният предприемач.

Нашият бизнес в строителството е подобен, че ние не употребяваме държавни поръчки , сподели още Ваклин и уточни, че няма никаква разпра, има желан рушвет.

" Не са решили вярно. Не знам къде стоят конфискуваните пари , те са материално доказателство - най-вероятно са в съда ", означи Ваклин.

 Спецпрокуратурата е ОПГ, написа някогашен чиновник на Иванчева до Румен Радев Обновена
Спецпрокуратурата е ОПГ, написа някогашен чиновник на Иванчева до Румен Радев

Президентът да се запознае с проблема " Иванчева " и да излезе с позиция, упорства Кърджилов

Той изрази убеденост във всичко, което сподели, само че дали отстраненият кмет Десислава Иванчева, нейната заместничка Биляна Петрова и някогашния кмет на " Младост " Петко Дюлгеров ще бъде наказани, ще реши съдът .

Ако присъдата е оправдателна, решението би било удар против гражданското общество , само че ще е сигнал и към администрацията, че могат да се разрешават произволи в страната, уточни Ваклин.

Не ме вълнува дали тя ще бъде наказана или не , тъй като моята съвест свършва до такава степен да алармирам съответните органи за корупция, сподели още Ваклин и добави, че хората неверно са разбрали, че " той е доста богат човек ".

Александър Ваклин отхвърли всевъзможни информации, че познава Ветко и Маринела Арабаджиеви и отхвърли да разяснява техния проблем.

" Спя изцяло умерено, съвестта ми е чиста ", сподели в умозаключение строителният предприемач.

 Не потегли делото против Десислава Иванчева
Не потегли делото против Десислава Иванчева

Дюлгеров изискал парите, той ги и получил описа Ваклин

Припомняме, Десислава Иванчева беше определена безапелационно за кмет на столичния регион " Младост " като самостоятелен претендент през ноември 2016 година. Тогава тя завоюва 59.82% от вота на гласоподавателите.

На 17 април Иванчева беше задържана показно на бул. " Васил Левски " в центъра на София. В колата на кметицата бяха открити 70 000 лв., които тя взела като рушвет, съгласно прокуратурата.

Заедно с Иванчева беше арестувана и заместничката ѝ в " Младост " Биляна Петрова. От ръцете на двете дами бяха взети натривки, тъй че да се дефинира дали те са имали контакт с маркираните банкноти. Сумата беше преброена пред тях.

Действията на органите към ареста на Иванчева продължиха близо 10 часа , което провокира вълна от отвращение по отношение на метода, по който тя е арестувана. Излязоха и изказвания на сподвижници на кметицата, че по нея не са открити следи от белязани пари с натривките.

Стана ясно и че Иванчева не е получила правото да извика юрист в продължение на няколко часа .

На 18 април шефът на Спецпрокуратурата Иван Гешев на брифинг даде детайлности по случая . Тогава той съобщи, че Десислава Иванчева е изнудвала " в житейски смисъл " и други хора. Тогава Гешев съобщи също, че при ареста всички " светнали като коледна елха ", визирайки натривките по ръцете на арестуваните.

Същият ден - 18 април се състоя и митинг в отбрана на Иванчева. Пред постройката на Съдебната плата протестиращите обявиха, че директната народна власт е била задушена , тъй като кметицата на столичния регион " Младост " е определена по законен метод от хората, а карцерът ѝ бил политически.

Междувременно стана ясно, че прокуратурата ще стартира следствие за това дали при задържането на Иванчева е имало нередности . Малко по-късно обаче от пресцентъра на прокуратурата оповестиха, че не е разпоредена и не се прави каквато и да е инспекция на дейностите на наблюдаващите прокурори и проверяващите органи по досъдебното произвеждане, по което обвинена е кметицата.

На 20 април спецпрокуратурата изиска непрекъснат арест за кметицата. По време на правосъдното съвещание по разглеждането на мярката за неотклонение на Иванчева тя съобщи, че не е взимала рушвет и не е пипала парите в колата. По думите ѝ парите са били подхвърлени в автомобила .

В последна сметка съдът реши тримата арестувани - Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и някогашният кмет на региона Петко Дюлгеров , да останат в ареста .

На 21 април ръководителят на Комисията за нелегално добито имущество (КОНПИ) Пламен Георгиев съобщи, че карцерът на Иванчева е бил редове н, както законът задължава.

На 26 април Специализираният съд взе дефинитивно решение да остави за непрекъснато в ареста тримата арестувани . Тогава съдът обърна внимание, че Иванчева редовно е бавила преписки освен на Ваклин, само че и на други вложители.

На 27 април бранителят на Иванчева Марин Марковски съобщи, че кметицата не е докосвала парите . Химическото вещество, което се употребява за маркиране на пари, е пренесено върху ръцете на кметицата на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева. Самата Десислава Иванчева съобщи, че протичащото се е принуда.

На 23 май, сряда, спецпрокуратурата изиска от спецсъда да в профил Иванчева като кмет на столичния регион " Младост ", откакто стана ясно, че от килията си в ареста Иванчева е издала заповед за уволнението на заместник-кмета на " Младост " Румен Русев , който е един от главните очевидци против нея. Иванчева също по този начин подписала от ареста, че назначава пиара на региона Петър Кърджилов за зам.-кмет на " Младост " .

От прокуратурата поясняват, че обстоятелството, че Иванчева желае да ръководи общината, въпреки и да е арестувана за непрекъснато, е рисков казус, както и предизвестие към свидетелствалите против нея хора от администрацията в " Младост ". Наблюдаващите прокурори взеха решение, че уволнението на Русев е опит той да бъде притиснат, тъй че да отдръпна показанията си.

На съвещанието на Спецсъда магистратите взеха решение да отстранят Иванчева от служба . Решението беше обжалвано пред Апелативният профилиран съд.

Според кметицата на " Младост " кадровите ѝ решения са в синхрон със закона, а дейностите на прокуратурата целели " политическото ѝ заличаване ". Иванчева съобщи, че протичащото се с нея е принуда.

По думите ѝ няма доказателство, което да потвърждава, че те са отговорни. " Ние нямаме право да се защитим, а бяхме помолили за конференция ", означи Иванчева и добави, че това е политическа офанзива, която не би трябвало да бъде подкрепяна от съда.

На съвещанието на Апелативния профилиран съд на 31 май , четвъртък, магистратите, които трябваше да преценяват дали Иванчева да бъде отстранена, взеха решение да провиснал на Иванчева и Петрова 3-дневен период , тъй че двете да се срещнат с материалите по делото, по което са подсъдими. Материалите били много обемни, а чат от тях били и секретни.

По време на съвещанието Иванчева употребява наличието на медиите и отсече: " Няма такава страна, няма такова правораздаване ... Абсолютно е нагласено, както сподели Марковски - Ако има правораздаване, ние сме китайци ".

Кметицата също по този начин изиска на нейно място в община " Младост " да се назначи досегашният ѝ пиар Петър Кърджило в, който, по думите ѝ, ще продължи идеята " Зелен Младост ".

Междувременно обаче стана ясно, че след двучасов спор Столичният общински съвет е избрал точно Румен Русев за изпълняващ длъжността областен кмет на " Младост ".

На 7 юни Специализираният апелативен съд дефинитивно в профил Десислава Иванчева от кметския пост в регион " Младост ".

На 25 юни Десислава Иванчева бе призната в затворническата болница.

На 27 юни Състав на Специализирания углавен съд остави в ареста Иванчева. Аргументите на отбраната бяха здравословните проблеми на арестуваната - със щитовидната жлеза и хипофизата, както и съществуването на микроаденом.

На 1 август Иванчева бе заведена в болница, окована във вериги и на краката . В информация, оповестена от Петър Кърджилов, се загатва, че Иванчева има израстък на хипофизата. Предишният ден и нейната някогашна заместничка - Биляна Петрова, е посетила болнично заведение.

На 13 август се организира митинг пред Министерския съвет в отбрана на Иванчева.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР