Няма как да останете равнодушни при вида на тази толкова

...
Няма как да останете равнодушни при вида на тази толкова
Коментари Харесай

Домашна торта от хляб и бисквити

Няма по какъв начин да останете равнодушни при типа на тази толкоз шоколадова торта, по тази причина преглътнете и запишете рецептата

Необходими Продукти

за торта от 8 части


● самун - 7 - 8 филии остарял корав*
● бисквити - 12 бр. закуска (20 бр.)
● краве масло - половин пакет (1/2 от 125 г) меко, на стайна температура
● течен шоколад - 2 - 3 с.л. (оставен също на стайна температура)
● прясно мляко - 500 мл
● орехи - 1 ч.ч. смлени

За декорация по избор


● кокосови стърготини
● шоколадови топчета
● шоколадови пръчици
● орехи - смлени и други по ваш усет

Начин на подготвяне

Първо пригответе крема за тортата. В дълбока купа сипете прясното мляко (предварително сварено и охладено) и си пригответе и различен съд, в който да забъркате самия крем.

За към минутка-две потопете старите филии твърд самун в млякото, като ги обръщате и от двете страни. Не чакайте доста да се напои хлябът, а го изстискайте от непотребното мляко с ръце и го прехвърлете в другия съд. Повторете процедурата с всяка филийка самун.

В съда с хляба прибавете омекналия на стайна температура течен шоколад - 2-3 с.л. Разбъркайте хубаво. Добавете и половин пакетче краве масло (около 60 г), което авансово сте извадили от хладилника и сте оставили на топло, с цел да поомекне.

Прибавете и смлените орехови ядки. Разбърквайте до приемане на хомогенна примес. Опитвайте на усет - в случай че прецените, прибавете в допълнение течен шоколад и масло (по Ваш вкус). А в случай че сместа ви се стори прекомерно суха и гъста, може да добавите няколко супени лъжици прясно мляко. Не се тормозете, в случай че са останали мънички бучки от хляба - в това е чара на крема.

Сложете няколко супени лъжици от крема на дъното на огромна паница и разпределете отмерено благодарение на шпатула. Бисквитите потопете за 30 секунди една по една в прясното мляко, без да изчаквате да се напоят. Обърнете ги.

Допълнително по-късно ще поемат и от крема. Наредете бисквитите върху към този момент поставения слой крем и сложете нов слой крем върху тях. Повторете, до момента в който получите най-малко три пласта бисквити, редуващи се с слой крем. Не забравяйте да слагате крем и в краищата и в профил на тортата.

Завършете най-сетне с крема и загладете бисквитената торта, като не забравяте да загладите и страните ѝ.

По предпочитание може да е украсите с шоколадови топчета или шоколадови пръчици, със смлени орехови ядки, с кокосови стърготини. При избора на декорация въпреки всичко се съобразете с естеството на крема. Плодовете не са най-подходящи.

Оставете тортата за една нощ в ледник и сервирайте охладена.

Консумирайте с мотив и без мотив, само че наложително с мярка и доста празнично въодушевление!

* Ако желаете да извършите по-голяма торта, просто увеличете пропорциите на продуктите (2 пъти за торта 16 парчета).

Домашната торта от самун и бисквити е чудна!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР