Няма инвестиционно предложение за нов хотел на мястото на взривения

...
Няма инвестиционно предложение за нов хотел на мястото на взривения
Коментари Харесай

Архитектът на стъкления хотел на "Щастливеца" твърди, че няма вероятност да бъде построен

Няма капиталово предложение за нов хотел на мястото на взривения преди години хотел " Щастливеца " в Природен парк " Витоша ". Това оповестиха за " Дневник " от дирекцията на парка, както и създателят на отличения в архитектурен конкурс " Balkan Awards of Tourism Industry 2021 " план. След тълкования на прессъобщението за плана на пловдивската архитектка Антония Христова в обществените мрежи жители и организации показаха безпокойствие за огромния комплекс с визия сходна на офис постройка.

Самата Христова, потърсена от " Дневник ", съобщи, че обича планината и е замислила плана с доста обич и предпочитание той да се впише в плавните извивки на Витоша, както и транспарантното стъкло да разреши обединение с природата. Независимо от отбраната на замисъла на плана си тя удостовери, че той е единствено идейно изследване за задачите на състезанието. Той не е координиран по никакъв метод със притежателя на парцела и само предлага вид на строителство за съответното строително леке при съответните ограничавания - избрана етажност на постройката, никаква интервенция и увреждане на дърветата и морените.

" Проектът е основан с доста обич към това неповторимо място, само че той няма никаква възможност да се реализира и ми се желае да се заяви на хората, с цел да не се тормозят. Дори притежателят да реши да строи, той ще си сътвори собствен план ", посочи Христова.

Бързо изследване демонстрира, че сходни и даже още по-впечатляващи. За момента естетиката, отличавана от архитектурните журита, към момента не е възприета в планинска постройка.

 През 2015 година студентски план на планински хотел
© http://www.kab-sofia.bg

През 2015 година студентски план на планински хотел " Щастливеца " за " постройка с кристални форми, ситуирана измежду присъщите за региона каменни реки ", се класира като финалист и в интернационалния конкурс ARCH2O Students Week
Дирекцията на Природен парк " Витоша " също удостовери, че няма импортирано капиталово предложение за строителство в парцела на някогашния хотел " Щастливеца ". Предвид проекта за ръководство на парка е допустимо единствено осъвременяване на съществуващи здания посредством настоящи поправки, само че не и строителство на нови. Хотел " Щастливеца " обаче е взривен, тъй че в съответния парцел реорганизация не е допустима. Останките от хотел " Щастливеца " се намират наоколо до хижа " Алеко " и ски зоната. Той е работил сред 60-те и 80-те години, само че след поправки и занемаряване през 90-те години постройката е взривена през 2007 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР