Няма хаос в организацията на ваксинирането у нас. Утре се

...
Няма хаос в организацията на ваксинирането у нас. Утре се
Коментари Харесай

Проф. Красимир Гигов: Няма хаос в организацията на ваксинирането

Няма безпорядък в организацията на имунизирането у нас. Утре се чака мнението по отношение на сигурността на имунизацията на „ АстраЗенека “, само че сега се правят имунизации с „ Пфайзер “ и „ Модерна “, съобщи във Варна проф. Красимир Гигов, ръководител на Националния имунизационен щаб.

„ Нямах безпорядък и няма прекъсване, има краткотрайно отсрочване на процеса и това е заради независещи от нас аргументи. Т.е. заради обстоятелството, че „ АстраЗенека “ нали се появи една акция във връзка с нея, обвързвана с няколко случая, които действително и съгласно мен не са действително свързани с имунизационния процес…Тази политика ще продължава в някои страни. Надяваме се, че откакто излезе Европейската комисия с едно публично мнение, чакаме го на следващия ден, имаше едно авансово становище…Чакаме нашите български експерти четвъртък-петък да дадат своите изводи. Според мен, отново ще кажа, никого не наемам, едно инцидентно съвпадения сред гибелта на тази пациентка за жалост, съболезнования към нейните близки, и имунизационния развой “.

Той сподели още, че чака през летните месеци имунизираните у нас да са 30-40 %, което ще докара до спад в темповете на заразяване и преодоляване на обстановката до следени равнища.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР