Няма еднолично решение за изгонването на руските дипломати. По време

...
Няма еднолично решение за изгонването на руските дипломати. По време
Коментари Харесай

Кирил Петков: Диалогът с БСП продължава

Няма еднолично решение за изгонването на съветските дипломати. По време на срещата с ПГ на Българска социалистическа партия влязохме в елементи на всички стъпки, осъществени от всички институции във връзка с съветските дипломати.

Първият боязън, който беше пристигнал, като пристигна новината за дипломатите, беше, че надали не аз съм взел нещо еднолично. Процесът е почнал още от март - има отчети, по-късно има три съществени отчета от ДАНС, по-късно има междуведомствена работна група в Министерство на външните работи, по-късно в Съвета по сигурност с безусловно всички служби. Тази последователност увери нашите сътрудници от Българска социалистическа партия, че действително цялата институционална машина е работила по този въпрос не от през днешния ден за през днешния ден, а отдавна. Единствената моя неточност, която позволих, е информационното показване на събитията, като в действителност то трябваше да излезе от съответните институции.

Това сподели министър председателят в оставка Кирил Петков след изключителна среща с ПГ на Българска социалистическа партия в Народното събрание по негова покана, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Детайлите бяха нужни, с цел да не се схване неверно тази опорка че аз - надали не еднолично - съм взел това решение. Хубавото е, че разговорът продължава, увери Петков.

Имало е непреодолими неща, които са изглеждали непреодолими, само че сме ги преодолявали.

Не би трябвало да изместваме най-важният фокус за България: икономическото положение и антикорупционната тематика. И в този момент казусът е, че цялото внимание на обществеността се концентрира върху 70-те служителя от Руското посолство, и внезапно значимите тематики отново отиват на назад във времето.

Ние не би трябвало в този момент, преференциално за някои, да не се фокусираме върху тези дипломати, а да мислим какво се случва с цените, с Плана за възобновяване и резистентност, стабилността на България по какъв начин наподобява извън, какво става с антикорупционните закони, ще влезе ли Рашков в КПКОНПИ?

А решението за дипломатите беше на голям брой институции. С това успокоихме нашите сътрудници, че не става въпрос за еднолично решение, добави Петков. В България остават 43 чиновници на съветското посолство - малко страни в Европа имат толкоз съветски чиновници.

Диалогът с Българска социалистическа партия продължава, тъй като рисковете пред страната са големи, в сравнение с кои институции какъв брой време са взимали решението за дипломатите, допълви министър председателят в оставка./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР