Няма да скрия разочарованието си, че Зоран Заев подава оставка

...
Няма да скрия разочарованието си, че Зоран Заев подава оставка
Коментари Харесай

Плевнелиев: Още сме в играта за Фолксваген

Няма да скрия разочарованието си, че Зоран Заев подава оставка и привиква предварителни парламентарни избори. Битката в Северна Македония ще е много тежка и сложна. Същата тежка и сложна борба го чака и президентът да резервира спокойствието в страната.

Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия някогашният президент на България Росен Плевнелиев във връзка последните събития в Северна Македония след отхвърли ѝ да стартира договаряния за присъединение към Европейски Съюз.

Относно отсроченото решение на ''Фолксваген'' да построи собствен цех в Турция Плевнелиев уточни, че по този метод България още веднъж е в играта.

,,Все още не губим борбата. В този футболен мач сме на аварийна пейка и сме подготвени да влезем в играта. Продължаваме да се надяваме и да работим. Ако ''Фолксваген'' избере България, годишният оборот ще бъде над шест милиарда евро, което би трансформирало напълно стопанската система на страната ни, както се случи в Словакия и Чехия. Ето за какво не трябва да си седим комфортно в блатото и да споделяме, че сме небогати и нямаме опция. Убеден съм, че България е подготвена да притегля стратегически мегафабрики'', разяснява някогашният държавен глава.

,,Разбира се, че Брекзит ще се случи рано или късно, само че видяхме по какъв начин Брекзит е знак на това по какъв начин популисти могат да съсипят една страна като Великобритания'', показа мнението си Плевнелиев за излизането на Обединеното кралство от Европейски Съюз.

Относно избора на нов основен прокурор на България Росен Плевнелиев показа, че процедурата е ''с много въпросителни'' и прикани президентът Румен Радев да се намеси и да приключи избора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР