Няма да сбъркаме, ако кажем, че инфлацията ни удари доста ...

Няма да сбъркаме, ако кажем, че инфлацията ни удари доста

Цените преди и сега: С колко ни цакат в магазина? СНИМКИ


Няма да сбъркаме, в случай че кажем, че инфлацията ни удари много съществено. Вследствие на Ковид рецесията и последвалата война сред Русия и Украйна цени те на първични материали и артикули скочиха до небесата и това безспорно се отрази на портфейла на елементарния жител.

Все си приказваме за  това какъв брой високи са цени те към днешна дата и това несъмнено натежава на фамилния бюджет. Истината обаче е, че до момента не си бяхме дали сметка колкот тъкмо по-скъпо е всичко в магазин а.

След почистване на дрешника се натъкнахме на остаряла касова записка от 2020 година от известна верига супермаркети. Решихме да си създадем опит и да я съпоставим с настоящи бележки от тази година. Макар да става дума за срок от единствено две години, то разликата в цени те на стоките е фрапираща.

Сред закупените артикули участват съществени продукти като прясно мляко, яйца и самун. Докато преди две години една общоприета кутия от 10 бр. кокоши яйца е коствала 1,89 лева (без промоция - малко над 2 лева.), то към 4 юли 2022 година същите можете да закупите на стойност не по-малка от 3,95 лева По сходен метод стоят нещата и при прясното мляко, което преди две гдини сме успявали да зкупим на цена под 2 лева, само че сега то коства към 2,29 лева до близо 4 лева, според от марката.

Ако съдим по остарялата записка, то за към 5-6 продукта сме заплатили близо 15 лева Дали към днешна дата това би било допустимо?

Понякога даже не ни е необходим прегледен образец с касова записка, с цел да посочим фрапантната разлика в цени те на още съществени артикули. Най-ярък образец е краве маслото, което доближи до цена, доближаваща се до 8 лева Друг образец е киселото мляко, което доближи цени от 1,60 лева

Едва ли в миналото цени те ще се завърнат в предходното си състояние, само че се надяваме да спрат и да се повишават. Споделете с нас по какъв начин се отразява на фамилния ви бюджет повишаването на стоките. Кои артикули ви е най-трудно да вместите в листата, поради повишението на цени те?

Цените 2020:  

Цените в този момент:  

Източник: novinite.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg