Няма да позволя на компрометирани личности да се упражняват върху

...
Няма да позволя на компрометирани личности да се упражняват върху
Коментари Харесай

Добрев: Нинова и Овчаров да отговарят за задкулисието

" Няма да разреша на компрометирани персони да се упражняват върху името ми. Не може през 10 години едни и същи хора да бъдат ментори в политическия живот. За някои вътрешнопартийната акция очевидно е по-важна от тази за свалянето на Бойко Борисов ”. Така разяснява думите на Румен Овчаров заместник-председателят на Българска социалистическа партия Кирил Добрев. " Не одобрявам мутренската терминология, употребена от Румен Овчаров. Винаги съм считал, че когато си отиде Борисов, ще си отидат и мутрите, само че има мутри с бели якички, които желаят да стоят до край в политическия живот ”, акцентира Добрев.

" Какъв човек мога да бъда на Делян Пеевски? Овчаров, Нинова и Пеевски дружно бяха в изпълнителната власт и управляваха страната. Заедно си отидоха. Съдбата ги подрежда един до различен непрестанно ”, разяснява Кирил Добрев и удостовери, че познава Делян Пеевски още от времето му като юношески водач на Национална движение „Симеон Втори". " Имал съм срещи с него само и единствено в името на Българска социалистическа партия. Водили сме диалози, свързани с балотажи на локални избори. Нямам бизнес ползи и не съм обсъждал и кроил политически проекти с Пеевски ”, акцентира заместник-председателят на Българска социалистическа партия. Кирил Добрев посочи, че като началник на щаба на левицата е провеждал разнообразни диалози, свързани с локалните избори. " Единствената цел постоянно е била - Българска социалистическа партия да завоюва тези избори ”, беше безапелационен той.

На въпрос за връзките му с Бойко Борисов, Добре изясни: " Имал съм телефонен диалог с премиера от кабинета на ръководителя на Българска социалистическа партия. Проведох го след локалните избори. Говорихме за това, че в случай че страната раздава пари, няма по какъв начин кметовете на Българска социалистическа партия да бъдат ощетени. Не може страната да е майка за едни, а за други - мащеха ", уточни Добрев.

" Заставам твърдо зад парламентарната група, която е съпротива в Народното събрание и се бият всеки ден. Наблюденията са ми, че Българска социалистическа партия може да бъде обаче по-остра и по-сериозна съпротива в лицето на Корнелия Нинова ”, разяснява още Кирил Добрев и напомни, че макар експертизите на записите на премиера, които бяха поръчани от Елена Йончева, никой от Българска социалистическа партия не я е подкрепил. " По този въпрос Българска социалистическа партия 5 дни мълча, изчаках Корнелия Нинова да разяснява, само че никой не поддържа Елена Йончева ”, уточни Добрев.

" Аз желая оставката на Иван Гешев като основен прокурор. Да, има позиция на градския съвет на Българска социалистическа партия София, само че от името на цялата партия нямаме позиция, тъй като към този момент повече от месец не се организира съвещание на Националния съвет ”, акцентира заместник-председателят на Българска социалистическа партия. По думите му партията постоянно е разчитала на своите органи и по тази причина продължава да бъде жива и фактор в политическия живот. “Когато неглижираш органите на партията - ти неглижираш нейната мощ. " - беше безапелационен Кирил Добрев.

Добрев дефинира като измама приказките, че е подкрепян от Георги Гергов. Той напомни, че не той, а Нинова е била в борда на Пловдивския панаир и точно по нейно и на Овчаров ръководство, страната губи мажоритарния си дял в сдружението.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР