Няма да издам нареждане за задължителна имунизация нa учителите срещу

...
Няма да издам нареждане за задължителна имунизация нa учителите срещу
Коментари Харесай

Министър Денков категорично против задължителна имунизация нa учителите

Няма да издам разпореждане за наложителна имунизация нa учителите против COVID-19. Решението за България включва увещание на учителите, че имунизацията им е в тяхна изгода, с цел да запазят живота и здравето си. Това съобщи в ефира на  министърът на образованието проф. Николай Денков. 

" Имаме едно задържане на заболеваемостта от COVID-19 измежду учителите и учениците. Карантинираните учители в страната са 1,6 на 100 от всички, а учениците 1,5%. Трябва да намерим салдото сред образованието и здравето. Това е и същността на локалния метод – да се затварят учебни заведения единствено там, където има висока заболеваемост ", безапелационен е министърът на образованието. 

По отношение на концепцията за влизане в учебно заведение единствено със " зелен документ "  той съобщи, че това решение е в компетенциите на здравното министерство. " Знаете, че това е предложение на основния здравен контрольор Кунчев. Ако министерството на опазването на здравето вземе това решение, аз ще го поддържа изрично ", уточни Николай Денков. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР