Няма да има отлагане на конституционните промени, заяви министър-председателят на Република

...
Няма да има отлагане на конституционните промени, заяви министър-председателят на Република
Коментари Харесай

Ковачевски: Няма да отлагаме конституционните промени

Няма да има отсрочване на конституционните промени, съобщи министър-председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски, съобщи „ Локално ”. Припомняме, че след повдигане на по този начин нареченото несъгласие, с цел да стартират договарянията за Европейски Съюз, би трябвало Северна Македония да включи българите в своята Конституция.

„ Със сформирането на експертната група и тяхната работа ще стартира процесът, който по-късно ще влезе в планувани от закона процедури ”, съобщи Ковачевски.

Премиерът на югозападната ни съседка счита, че решението за продължение на европейския път на страната няма да бъде пленник на персоналната кариера на човек в страната, който е „ подготвен за персоналното си кресло да рискува да прекъсне процеса ”.

Вероятно Ковачевски засяга водача на опозицията в Северна Македония Християн Мицкоски, който неведнъж се опълчва на конституционните промени, както и на европейското бъдеще на страната. 

„ Това значи пълноправно участие в Европейски Съюз и редица вложения за страната. Нашите жители желаят да живеят в Европейски Съюз, само че тук, в личната си страна, а не да вървят в чужбина ”, продължи още Ковачевски. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР