Няма да им вляза в тона, нея я отстраниха когато

...
Няма да им вляза в тона, нея я отстраниха когато
Коментари Харесай

Бойко Борисов отказва да влезе в тона на Нинова

Няма да им вляза в тона, нея я отстраниха когато беше зам.-министър . Това съобщи министър председателят Бойко Борисов в отговор на въпрос по какъв начин ще разяснява думите на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова за това че корупцията е овладяла страната.

" В никакъв случай не би трябвало да се оставят партиите в ръцете на алените олигарси . Този закон за дотациите Българска социалистическа партия го направи, не съм го направил аз ", сподели Борисов пред публицисти в Добруджа, където участва на откриването на нов цех за преправка на слънчоглед.
 Българска социалистическа партия се оплака от бухалката на Борисов
Българска социалистическа партия се оплака от бухалката на Борисов

Корупцията при ГЕРБ била заложена в закон, счита Нинова

Посещението в завода в село Карапелит бе излъчено онлайн в обществената мрежа Facebook. По-късно, още веднъж онлайн бе предавано и от автомобила, който министър председателят шофираше независимо, а кметът на Варна Иван Портних обясняваше за квартал " Владиславово ". Един от мненията до видеото бе: " Дошли са хора, които не работят в завода, с цел да се снимат с премиера ".

По време на разходката си из завода Борисов бе осведомен от управлението на фабриката, че всички преработватели (в Европа - б.р.) към този момент имат сериозен проблем със суровината. Част от казуса е съглашението на Европейски Съюз с Украйна (за свободна търговия). Украйна изнася за целия Европейски Съюз свободно, само че си постави експортни такси за суровините - може да продават подготвена продукция, само че слънчогледа си не го продават , разясни ръководителят на завода.

" Навремето това не се е знаело ", сподели в отговор министър председателят, който е трети мандат на този пост. От диалога им стана ясно, че се чака преразглеждане на контракта с Украйна да я задължат да отпаднат тези експортни такси, с цел да има еднакъв старт.

" Изнасят за целия Европейски Съюз, Китай чак кораби шрот, не стига слънчоглед - внасят, за жалост - внасят и служащи, заключи обстановката министър председателят.

По време на визитата си в рафинерията Борисов посочи, че от ден на ден би трябвало да се подвигат приходите, заплатите, с цел да се връщат българските служащи. Дуалното образование се оказа продуктивно, с изключение на за експорт, работят и за българския пазар. Ние строим нови фабрики, това е индустриализация на страната , сподели Борисов в навечерието на второто десетилетие на 21-ви век - много след индустриалната ера.

" Хората са удовлетворени, единствено би трябвало да ги задържим в района - това е златна Добруджа ", сподели Борисов и разясни, че 80% от износа на тоя цех е за Европейски Съюз, Китай и под дърво и камък. Понеже всеки ден откривам по един нов цех, да благодаря на служащите. Ако нямаше качеството на вашия труд и продукцията, която изкарвате, ще пристигна вложителя, ще направи една постройка и това ще е. Това че влага отначало, е тук, е с помощта на вас ", сподели Борисов и за следващ път се обърна към управлението на завода: " Колегата да подвига заплатите повече, тъй като имаме проект ".

Той изиска българите да получават по-високи заплати, с цел да не имигрират и да се постанова да внасяме служащи от Украйна и Беларус.

" Лентите нема да ги вършиме от трикольорче, ще ги извършите сини, червени, бембени, щото приказват по тая тематика ", посъветва Борисов хората, които бяха подготвили тържественото разкриване на новия цех.

В рафинерията инженеринга е турски, а помпите и машините са главно немски и италиански . Там се преработват над 500 т на ден слънчоглед и от тази година към този момент и внасят слънчоглед. " От 3-4 година насам индустриалните мощности безусловно се утроиха в България. Ежемесечно над 3 млн. литра износ имаме единствено ", сподели шефът на предприятието. Сектор маслопреработка не беше предпочитан, чакаме с новия програмен интервал да успеем да аплайваме и да има повече слънчоглед, добави той.

По време на визитата в завода участваха и министъра на финансите Владислав Горанов и вицепремиера Томислав Дончев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР