Няма човек, който да каже не на това предложение. Хората

...
Няма човек, който да каже не на това предложение. Хората
Коментари Харесай

Да ви разкажем нещо интересно?

Няма човек, който да каже " не " на това предложение. Хората са извънредно любопитни животни, които научават за света, изясняват си го и го описват с истории. От приказките, през песните и филмите до facebook и instagram " сторита " или tiktok видеа, ние споделяме истории. Който ги споделя същински забавно, наложително печели - постоянно внимание, от време на време и пари. Големите истории имат силата да трансформират човешки живот и даже света..

В политиката разказването на истории е изключително значимо. Те могат да увлекат доста хора в избрана посока и в случай че от роман се трансфорат в дейности, да имат голям резултат. Политиците, които умеят да описват истории, постоянно влизат в историята.

В неделя още веднъж ще има парламентарни избори и през последните седмици евентуално се случи предизборната акция с минимален интерес в модерната българска история. За пръв път в нея няма никакъв ток - амплитудите са изгладени, графиката на вълненията наподобява съвсем изцяло плоска. Това е проблем.

Българските партии и политици сега не описват никакви истории. През последните два месеца партиите, наподобява, се отхвърлиха да се борят за нови гласоподаватели. Кампаниите бяха фокусирани съвсем напълно върху опитите да се запазят ядрата на партиите.
Реклама
Причината за това евентуално е, че в действителност от април 2021 година до момента предизборната акция не е серпантина. Историите, които те описват, от този момент малко или повече се изхабиха и към този момент не са толкоз забавни. През това време огромните проблеми на България не се взеха решение, само че никой в тази акция не предложи по какъв начин това действително да стартира да се случва.

Когато политиците описват забавни истории, има възможност да се случи нещо забавно. Когато описват ужасни истории, надлежно предстоят мрачни времена - вижте и чуйте Германия преди 80 години, или Русия през последните месеци. А когато - както вършат българските политици, не се описват истории, прекомерно евентуално и нищо няма да се случи. За да тръгнеш нанякъде, би трябвало да имаш концепция накъде и по какъв начин.

На изборите в неделя евентуално ще гласоподават доста малко хора и (както ще видите в ) това е част от тренд, който стартира преди повече от 10 години, с идването на власт на ГЕРБ. Тогава последователно пазарът на партии се монополизира и изчезна. От април предходната година се прави опит той да се сътвори още веднъж, само че очевидно това няма да стане елементарно. След толкоз дълъг интервал на застой в българската политика арестуваните постоянно принудително процеси в този момент доведоха до турбулентен интервал, който продължава към този момент година и половина. Твърде евентуално ще продължи и още. Един от най-вероятните сюжети след изборите в неделя е, че няма да може да се сформира държавно управление.

Всичко това не значи, че гласуването в неделя е безсмислено, дори в противен случай. Когато политиците не описват истории, хората могат сами да го създадат. Изборите са миг, когато всеки има същинската власт да бъде сценарист на идващите месеци. Отказ от гласоподаване в този момент дава повече мощ на режисьорите на последните 12 години. При опция те няма да се поколебаят да създадат кабинет. Повече гласоподаване значи по-малки шансове за ретроградните партии, тъй като тяхната история, въпреки всичко я знаем доста добре. Тя освен е омръзнала, а и лишава от персоналните и бизнес истории на всеки. Време е за същински забавна история и тя може да се опише с мъдро гласоподаване. В броя ще откриете още:
Реклама

Свързани публикации Следващият парламент: To do list 30 септември 2022, 06:10 Интервю | Живко Георгиев: Няма оптимистичен следизборен сюжет 29 септември 2022, 09:30 Интервю | Добромир Живков: Партиите ще търсят надпартийна формула за съставянето на кабинет 28 септември 2022, 09:20 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР