Няма бедствено положение в нито едно населено място в Столична

...
Няма бедствено положение в нито едно населено място в Столична
Коментари Харесай

Фандъкова: Няма бедствено положение в нито едно населено място в Столична община

Няма бедствено състояние в нито едно обитаемо място в Столична община. Няма евакуирани хора, сподели в Нови Искър кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

" В Мировяне имахме такава подготвеност, само че за благополучие дигите, които се построиха на три места в селото, свършиха работа, тъй че не се наложи евакуирането на хора ", добави тя.

Продължават да се следят язовирите.

„ Язовир „ Суходол 2 “ е покачил равнището си, тъй че там ще изпратим помпи, с цел да не се стигне до преливане. Язовирът до този миг се изпуска следено “., сподели Фандъкова.

Ситуацията в регион Нови Искър продължава да бъде най-тежка. Населените места, които се следят, са Мировяне, Нови Искър и Житен. Наблюдават се и кв. „ Требич “ и Волуяк, където има наводнени къщи.

Във „ Връбница “ има наводнени сектори от бул. „ Европа “ и от пътя за Божурище, само че придвижването не е спирано.

Екипите на пожарната са работили през цялата нощ за издигането на насипи в Мировяне.

„ Ще се работи в Мировяне за отводняване на къщите. Важна е предварителната защита на входа на Нови Искър. В момента екипите се насочват там, с цел да се повдигнат насипи.

В кв. „ Требич “ също би трябвало да се създадат насипи. Ще се създадат описи и огледи на къщите “, изясни още столичният кмет.

" Нивата на всички реки на територията на тези региони са спаднали леко, тъй че това ни дава оптимизъм, че това ще продължи ", добави тя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР