Някой иска да вземе държавата на концесия. Това мнение изрази

...
Някой иска да вземе държавата на концесия. Това мнение изрази
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Някой иска да вземе държавата на концесия

Някой желае да вземе страната на концесия. Това мнение изрази пред Нова телевизия служебният министър председател Гълъб Донев.

Той акцентира, че решението за това по какъв начин ще се излезе от тази обстановка носят парламентарно показаните партии - това е тяхната отговорност пред българските жители.

Относно това какъв брой близо сме до нови избори, Донев означи, че от 2 април до момента при договарянията за сформиране на постоянен кабинет, сме се оказали в обстановка, в която от ротация на ръководството се оказахме в ротация на кавги.

" Това, което всички гледаме - освен българските жители, само че и нашите задгранични сътрудници, демонстрира уродливото лице на политическия цинизъм, който върви сега. Той може да бъде разказан с алабализми, само че в действителност приказва едно - че желаят да вземат страната на концесия ", посочи той.

Според него никой няма интерес да няма постоянно държавно управление, определено от Народното събрание. По думи на премиера имаме работещ парламент, само че до каква степен депутатите се занимават с работата си по конституция - да одобряват закони, било различен въпрос.
 Андрей Райчев: Борисов към този момент единствено чака хода на ПП/ДБ
Андрей Райчев: Борисов към този момент единствено чака хода на ПП/ДБ

Спасителен за ПП/ДБ е разновидността експертно държавно управление, само че дали Борисов ще одобри?

" Въпросът с мандатите не значи единствено това през избран интервал от време да бъде връчвана и връщана директория с име. С връчването на мандата стартира да тече противоположното преброяване - седем дни да се показа състав на кабинет. Тук това не е единствено отговорност на мандатоносителя ", уточни още Донев и добави, че с връчването на мандата президентът носи отговорност и пред българските жители.

Той съобщи, че всички са очаквали да сработи, препоръчана от първата и втората политическа мощ.

Донев увери, че сега Министерският съвет работи на цялостни обороти и е реализирано успокоение на жителите и бизнеса.

Той бе безапелационен, че  е " устойчиво ". По негови думи към 30 април тази година дефицитът е към 1,1 милиарда лв..

Запитан дали има време да се одобри нов бюджет, министър председателят уточни, че на 28 април служебният кабинет е внесъл който е минал разглеждане в две комисии - по туризъм и за българите в чужбина, където е отритнат. Срокът на удължителния закон за държавния бюджет за 2022 година пък изтича на 22 юни.
 И Илияна Йотова съзря скрит план против страната
И Илияна Йотова съзря скрит план против страната

Ротационното държавно управление Денков/Габриел е фасада

Донев съобщи, че идната седмица държавното управление ще предложи на Народно събрание удължение на Бюджет 2022. Той увери, че пенсиите за юни ще бъдат изплатени по проект и в точния момент.

Служебният министър председател призна, че н икога не е очаквал да остане толкоз дълго на поста - 299 дни. " Още, когато встъпих в служба на 2 август, споделих, че съм подготвен да си потегли още на идващия ден. И след предходните изключителни парламентарни избори още веднъж заявих, че и аз, и служебният кабинет на постоянно държавно управление, тъй като това е естественият ход, по този начин е и по Конституция ", акцентира той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР