Няколкостотин неонацисти са се събрали в Източна Германия за крайнодесен

...
Няколкостотин неонацисти са се събрали в Източна Германия за крайнодесен
Коментари Харесай

Неонацисти отбелязват рождения ден на Хитлер на рок фестивал в Германия

Няколкостотин неонацисти са се събрали в Източна Германия за крайнодесен рок фестивал , който е почнал през вчерашния ден (петък, 20 април), на която дата е рожденият ден на Адолф Хитлер , макар че доста локални поданици са им се противопоставили, като са участвали на фестивал, призоваващ за мир, оповестява " Ройтерс ".

Крайнодесният фестивал под наслов " Щит и меч " се организира в град Остриц през вчерашния ден и през днешния ден. Градът се намира до границата с Полша. Хитлер е роден в Австрия на 20 април 1889 година

Крайнодесни продукти, в това число тениски с лозунга " Аз (сърце) ХТЛР " (аз обичам Хитлер), са се продавали на мероприятието, а също и танкове играчки .

На една от табелите е пишело " Арийско приятелство ", а афиш на крайнодясната Националдемократическа партия (NPD) стачкува против притока на повече от 1 млн. мигранти в Германия от средата на 2015 година насам с лозунга: " Детски градини вместо бежански лагери ".

Имало е масирани полицейски инспекции по пътищата покрай фестивала и гарата. От полицията прецизираха, че са арестували 31-годишен мъж, който бил направил противозаконния привет " Хайл Хитлер ".

Германия има строги закони за речта на омразата и знаците, свързани с Хитлер и нацистите, които бяха на власт в Германия сред 1933 и 1945 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР