Няколкостотин израелски жълти жилетки участваха днес в протести в Тел

...
Няколкостотин израелски жълти жилетки участваха днес в протести в Тел
Коментари Харесай

Протести на жълти жилетки и в Израел - срещу повишаване на цените

Няколкостотин израелски " жълти жилетки " участваха през днешния ден в митинги в Тел Авив и Ерусалим против идно повишение на цените, следвайки образеца на придвижването, раздрусало в последните седмици Франция, предадоха Франс прес и ДПА, представени от Българска телеграфна агенция.

Видеоклипове в обществените мрежи от деянията в двата града демонстрираха хора в сигналножълти светлоотразителни жилетки, които носят израелски флагове, мегафони и плакати.

Тази седмица израелците научиха от медиите, че вследствие на обезценяването на шекела по отношение на $ и еврото от идната година се подвигат цените на питателните артикули, на тока, водата, на телефонните абонаментни проекти, както и локалните налози. Израел и до момента беше прочут с високата цена на живота, отбелязва Агенция Франс Прес.

Според осведомителния уеб страница Ynet участниците в днешните митинги са настояли да се постави завършек на икономическите монополи, които съгласно тях са в основата на увеличението на цените и бремето за всички израелци. През 2011 година десетки хиляди израелци излязоха по улиците на мирни митинги против високите наеми и високата цена на живота. Тогавашните демонстрации обаче не реализираха съвсем нищо.

" Борбата против повишението на цената на живота едвам стартира ", съобщи 63-годишният Ази Нагар, един от уредниците на проявата на площад " Франция " в Ерусалим, близо до резиденцията на премиера Бенямин Нетаняху.

Искаме да последваме образеца на французите, с цел да реализираме същински промени, сподели деятелят на Партия на труда ( " Авода " ) - съпротива на дясното държавно управление.

Тази седмица министърът на финансите Моше Кахлон разгласи основаването на комисия, натоварена да откри решения.

Въпреки забележителния стопански напредък, ниската безработица и пренебрежимата до момента инфлация в страната, над 20 % от популацията на Израел живее под прага на бедността.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР