Няколкостотин души изпълниха площад Съединение в Пловдив с искане за

...
Няколкостотин души изпълниха площад Съединение в Пловдив с искане за
Коментари Харесай

Протестиращи опънаха палатки на възлово кръстовище в центъра на Пловдив

Няколкостотин души извършиха площад " Съединение " в Пловдив с искане за незабавна оставка на държавното управление и основния прокурор, както и за съд за всички корупционни покупко-продажби. Събралите се бяха приветствани от проф. Велислав Минеков, чийто татко е издигнал паметника на едноименния площад в града под тепетата, съобщи БГНЕС.
Минеков се обърна към събралите се на площада с думите, че е извънредно разчувствуван да бъде измежду пловдивчани, тъй като неговото детство е минало в този град. Професорът добави, че хората на площада са доказателство за това, че тракийци в никакъв случай не могат да бъдат смазани.
" Хората стачкуват, тъй като не желаят да бъдат ръководени от мафията. Трябват незабавни избори, с цел да не бъдат и внуците ни ръководени от мафията ", прикани Минеков.
В Пловдив бяха и съпредседателите на " Демократична България " Христо Иванов и Атанас Атанасов. Сред протестиращите пък имаше доста симпатизанти на " Да, България " и ДСБ. " Президентът Румен Радев изрично би трябвало да отбрани външнополитическата евроатлантическа ориентировка на България ". Това съобщи пред БГНЕС водачът на “Да, България ” Христо Иванов. Той акцентира, че президентът Радев още преди сформирането на длъжностен кабинет би трябвало ясно да съобщи, че това държавно управление няма да трансформира външнополитическата ни ориентировка.
Единствената задача на този кабинет би трябвало да бъде провеждането на почтени предварителни избори, добави Христо Иванов. Той съобщи, че няма да взе участие в длъжностен кабинет, тъй като ще се яви на изборите.

Протестът стартира на площад " Съединение " с възгласи " Оставка ", мина през Главната и стигна до Общината. Оттам протестиращите се насочиха по бул. „ Цар Борис III-ти Обединител “. Те доближиха до кръстовището с бул. " Шести септември ", където започнаха да опъват палатки. Към момента те са 8, само че към тях не престават да се причисляват протестиращи с още шатри и палатки.
Сред протестиращите е и Асен Костов, който стана прочут около митингите против застрояването на парка зад хотел " Санкт Петербург " в регион " Северен ". На кръстовището е и локалният водач на ДСБ Йордан Иванов, който излъчва онлайн във Фейсбук.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР