Няколкостотин души изпълниха площад Съединение в Пловдив с искане за

...
Няколкостотин души изпълниха площад Съединение в Пловдив с искане за
Коментари Харесай

Протестиращи опънаха палатки на възлово кръстовище в центъра на Пловдив

Няколкостотин души извършиха площад " Съединение " в Пловдив с искане за незабавна оставка на държавното управление и основния прокурор, както и за съд за всички корупционни покупко-продажби. Събралите се бяха приветствани от проф. Велислав Минеков, чийто татко е издигнал паметника на едноименния площад в града под тепетата, съобщи БГНЕС.
Минеков се обърна към събралите се на площада с думите, че е извънредно разчувствуван да бъде измежду пловдивчани, тъй като неговото детство е минало в този град. Професорът добави, че хората на площада са доказателство за това, че тракийци в никакъв случай не могат да бъдат смазани.
" Хората стачкуват, тъй като не желаят да бъдат ръководени от мафията. Трябват незабавни избори, с цел да не бъдат и внуците ни ръководени от мафията ", прикани Минеков.
В Пловдив бяха и съпредседателите на " Демократична България " Христо Иванов и Атанас Атанасов. Сред протестиращите пък имаше доста симпатизанти на " Да, България " и ДСБ.
Протестът стартира на площад " Съединение " с възгласи " Оставка ", мина през Главната и стигна до Общината. Оттам протестиращите се насочиха по бул. „ Цар Борис III-ти Обединител “. Те доближиха до кръстовището с бул. " Шести септември ", където започнаха да опъват палатки. Към момента те са 8.
Досега митингите в Пловдив протичаха обикновено и нямаше ексцесии. Не е изключено с блокирането на кръстовища пловдивчани да се настроят против протестиращите, както това се случва в София, разясняват наблюдаващи.
Очаквайте детайлности!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР