Няколкостотин души излязоха днес на протест в Милано срещу италианското

...
Няколкостотин души излязоха днес на протест в Милано срещу италианското
Коментари Харесай

Протести в Италия срещу правителството

Няколкостотин души излязоха през днешния ден на митинг в Милано против италианското държавно управление, пренебрегвайки ограниченията за обществена отдалеченост, наложени поради ковид, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки АНСА. Някои от стачкуващите бяха свалили и маските си, с цел да могат да скандират антиправителствени лозунги.

Демонстрантите от Движението на оранжевите жилетки се събраха на площада пред миланската катедрала, с цел да изразят недоволството си от дейности на кабинета на Джузепе Конте. Подобен митинг имаше и в Болоня, където също бяха подценявани ограниченията за обществена отдалеченост. В Рим стачкуващи от оранжевите жилетки и от крайнодясното придвижване Казапаунд също се събраха на митинг.

Движението на оранжевите жилетки се зароди в Италия предходната година по образеца на Движението на жълтите жилетки в прилежаща Франция. Демонстрантите носят светлоотразителни оранжеви жилетки и приканват за ново определено от народа държавно управление и за връщане към италианската лира.

Начело на Движението на оранжевите жилетки е някогашният италиански карабинер, военачалник Антонио Папалардо. Движението взе участие предходната година в областите избори в Умбрия, само че завоюва едвам 0,13 % от гласовете. Сега демонстрациите са подбудени от това, че коронавирусната рецесия е изпразнила джобовете на някои италианци. Днес на митингите се чуха и викания от сорта: "Тук има хора, които не са яли. Тук има хора, които от 4 месеца не са получавали заплата. Гладни сме ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР