Няколко засегнати от COVID-19 китайски града от изтокa до западa

...
Няколко засегнати от COVID-19 китайски града от изтокa до западa
Коментари Харесай

Градове в Китай затягат мерките срещу COVID-19

Няколко наранени от COVID-19 китайски града от изтокa до западa на страната постановиха нови ограничавания и локдаун на популацията си, с цел да овладеят епидемиите, които още веднъж заплашват да нарушат локалните стопански системи, оповестява организация Ройтерс.

Намаляването на ненужното придвижване на хората за няколко дни - по-мек вид блокиране - незабавно щом се появят десетки нови случаи, е основна процедура на китайската тактика за " нулев-COVID ". Целта е да се избегне превръщането на напъните за прекъсване на зараза в продължителните кошмари, следени в Шанхай и Ухан.

Несигурността по отношение на това какъв брой дълго могат да продължат такива по-малки блокирания - защото високата трансмисивност на Омикрон затруднява изчистването на инфекции - накърни доверието на бизнеса и направи хората по-малко склонни да пътуват.

Източният център за експорт и произвеждане Yiwu разгласи, че ще навлезе в три дни на " безшумно ръководство ", като на множеството от жителите му е неразрешено да напущат избрани зони, а някои ще бъдат затворени в домовете си.

1,9 милиона души в Yiwu се причислиха към милиони други в няколко града, чиито придвижвания са лимитирани значително до техните жилищни комплекси, в случай че не би трябвало да излязат за въпроси като проби за Коронавирус, извършване на покупки на хранителни артикули или визити в болница.

Компаниите, чиито чиновници могат да работят в затворени кампуси, към момента имат право да работят, до момента в който всички публични места в Yiwu трябваше да бъдат затворени през трите дни, като се изключи лечебни заведения и други места, предлагащи съществени услуги.

В западния китайски район Синдзян три града в региона на Аксу от четвъртък разрешиха на чиновниците да напущат домовете си за работа, като в същото време ограничиха всички останали единствено до нужните придвижвания. Не е ясно по кое време ще отпаднат ограниченията.

Междувременно основни региони в столицата на Синдзян Урумчи влязоха в петдневен локдаун, почнал в сряда.

Клъстерите в горещите туристически точки Хайнан и Тибет продължиха да се уголемяват, като засегнатите градове бяха блокирани.

Континентален Китай заяви за 1993 нови случая на ковид за 10 август - 614 симптоматични и 1379 асимптоматични.
ТЕМА преди 20 часа 726 преди 2 дни 1283 преди 2 дни 4202
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР