Няколко пъти годишно мобилна станция ще следи за чистотата на

...
Няколко пъти годишно мобилна станция ще следи за чистотата на
Коментари Харесай

Мобилна станция от Варна ще следи няколко пъти годишно за чистотата на въздуха край село Езерово

Няколко пъти годишно мобилна станция ще следи за чистотата на въздуха в село Езерово край Белослав. Мярката се подхваща за успокоение на хората, изясни кметът на Общината инж. Деян Иванов. По думите му, резултатите от пробите, взети през февруари към този момент са качени на уеб страницата на локалната администрация и в обществените мрежи, а всеки може да се запознае с тях.

„ Всички индикатори са в правила. Няма някакви отклонения. За страдание тези проби са много скъпи – костват над 500 лв. дневно. Затова няма по какъв начин всеки ден да се мери. Просто сме решили в няколко дни в годината, в другите сезони да се следи чистотата на въздуха за повече сигурност у жителите “, изясни кметът инж. Деян Иванов.

На 18 февруари, след възлагане от страна на Община Белослав, мобилна автоматизирана станция за надзор качеството на атмосферния въздух беше ситуирана край село Езерово за премерване качеството на въздуха. Измерването се реализира в един пункт, в продължение на 24 часа.

Станцията е ситуирана в селото във връзка зачестили сигнали за миризми и замърсяване на въздуха. Регионална инспекция за опазване на околната среда – Варна може да разпорежда премерване на качеството на атмосферния въздух с мобилна автоматизирана станция единствено посредством районните лаборатории. Тези мобилни станции са оборудвани и упълномощени за премерване на индикаторите серен диоксид, азотен диоксид, фини прахови частици, въглероден оксид и озон. Поставянето на мобилна станция на денонощие възлиза на 530 лева /ИА Фокус
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР