Няколко организации на лекари, зъболекари, медицински сестри и специалисти по

...
Няколко организации на лекари, зъболекари, медицински сестри и специалисти по
Коментари Харесай

След скандала със здравния министър: Медицински организации с остри реакции срещу Ицо Хазарта

Няколко организации на лекари, зъболекари, медицински сестри и експерти по здравни грижи излязоха с остри позиции против изявления на Ицо Хазарта и в отбрана на министъра на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов.

Вчера в предаването " Лице в лице " по bTV рапърът съобщи по адрес на Ангелов: " Навремето един европейски политик е решил, че евреите не са му приоритет. И въпреки методите да са се трансформирали доста от този момент, резултатът е еднакъв ". А по-рано тази седмица Хазарта написа изострен статус във Facebook против министър Ангелов, който разгласи, че няма желание да отваря заведенията.

А през днешния ден в се включиха и съсловните медицински организации.

" Българският лекарски съюз (БЛС) изрично поддържа дейностите на министъра на опазването на здравето и приканва за рационално говорене и градивен разговор ", се показва в позиция на Лекарския съюз. " Грозно и неприемливо е да се атакува индивидът, извел като приоритет опазването на живота както на медиците, по този начин и на всеки един български жител. Не е редно да се прави параленост на една тъмна ера, обвързвана с физическото очистване на милиони хора с днешните стопански компликации, в които се намира целият свят. Целенасоченото лишаване на живота няма нищо общо със устрема за неговото запазване ", пишат от БЛС.

" Гостът си разреши да направи съпоставения, които са в прорез освен с положителното образование, само че и в крещящо несъгласие с изискванията, в които живеем всички последната година. Абсолютно неясно е да се подхожда с неуважение и обиди към хората, които са поели уговорката да бъдат отпред в борбата, невиждана по своя темперамент, с този подъл вирус. Недопустимо е да се въплъщава персона в лицето на министъра на опазването на здравето с друга историческа персона, живяла в друго историческо време ", пишат в позиция от Българския зъболекарски съюз.

" Уважаеми господин Петров, да говорите от висока социална естрада неуместни неща е рисково за обществото. Паралелът, който направихте, е погрешен и безусловно неприемлив и то в навечерието на Международния ден на Холокоста! Хвърляйки тази неприемлива засегнатост, Вие поругавате всички старания направени от медицинските експерти у нас за лекуването и спасяването на пациенти с коронавирусна зараза. Поругавате медиците и елементарните хора, които заплатиха с живота си в тази сложна борба с невидимия зложелател ", написаха от Българската асоциация на експертите по здравни грижи.

Ицо Хазарта също реагира с пост във Facebook: " Радвам се, че получавам толкоз доста поддръжка. Благодарен съм на хората, които схващат, че с думите си не моля към отваряне на заведенията, нито желая да обидя някого. Вярвам и се надявам, че никой ръководещ в близко бъдеще не би си разрешил израз като " не сте ни приоритет " към която и да е част от нашия народ... Има моменти, в които изпитвам потребност да споделя позицията си. Извинявам се на хората, на които съм досадил с общественото си наличие през последните дни. "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР