Няколко обиска в домовете на лица, около полицайката Симона Лулеова,

...
Няколко обиска в домовете на лица, около полицайката Симона Лулеова,
Коментари Харесай

Още разкрития за задържаната с марихуана полицайка


Няколко обиска в домовете на лица, към полицайката Симона Лулеова, организираха ченгетата от ПУ на Министерство на вътрешните работи - Разлог след сензационния арест на 25- годишната служителка на 7-мо столично ръководство, оповестява Struma.com.

При обиските в няколко къщи, в разложкото село Баня, са конфискувани мобилни телефони, електронна везна, нужна при разфасоване и дозиране на опиата. След претърсванията  е арестуван и  Мирослав К. от село Баня. Каква е връзката му със Симона, или близки до нея лица, ще открива следствието.

Припомняме, че Симона Лулеова бе арестувана към 14 часа в събота, при инспекция в багажника на персоналния и автомобил Фолксваген, под аварийна гума, е открит плик с близо 500 грама канабис. Срещу Лулеова е повдигнато обвиняване за владеене на канабис, закононарушение, което планува до 6 години затвор и санкция до 10 000 лв..

Според нейни близки канабисът и е подхвърлен, дали това ще се окаже правилно ще потвърдят експертизи в хода на следствието.

Случаят продължава да се обяснява. Кои са лицата, с които е говорила Симона преди ареста си, имат ли отношение към планове в колата и канабис, има ли връзка с опиатите побоят над брат и преди седмица.

Припомняме, че братът на Симона е в Пирогов със счупена челюст след побой, за който фамилията уточни отговорен разложанин.

Около 14:00 ч. в региона на Разлог е спрян за инспекция лек автомобил „ Фолксваген Голф “. Шофьорката се легитимирала със служебната си карта на служител на реда от столичното Седмо районно управление (на МВР), само че сътрудниците й не се впечатлили и направили инспекция на автомобила.

В багажника е открит пакет със суха тревиста маса, която след изработен полеви тест е реагирала позитивно на марихуана с тегло към 478 грама. Това оповестиха от пресцентъра на ОД на Министерство на вътрешните работи – Благоевград.

Канабисът е бил не е в един, а в два пакета, скрити под аварийна гума, настояват от прокуратурата. След откриването на опиата на място е отишъл дежурен прокурор и следовател. По случая е формирано досъдебно произвеждане за държане на половин кг канабис. Полицайката Симона Лулеова арестувана за 24 часа. 

„ За момента нямаме информация от Министерство на вътрешните работи дали е резултат от оперативна разработка, само че съгласно мен е разумно да е тъкмо по този начин, тъй като опиатът е открит в багажното поделение под аварийна гума. Тя най-вероятно е била сигурна, че откакто се легитимира със служебната си карта, няма да последва инспекция. Не е тествана за опиати, защото е отказала.

Престоят й в ареста е продължен на 72 часа. Предстои да бъде направено искане в съда за установяване на най-тежката мярка „ задържане под стража “, съобщи ръководителят на Районна прокуратура – Благоевград Борислав Ковачки.

Симона Лулеова почнала работа преди към 2 години в 7-о районно управление (на МВР) – София в бранш „ Охранителна полиция “, сега е и студентка по „ Право “ в ЮЗУ. Има 5-годишно дете, с бащата на детето не живеят дружно от няколко години. Тя се изнесла да живее в София дружно с нейната сестра близначка. Имат и брат, който бил диджей.

Техен татко е някогашният служител на реда от „ Транспортна полиция ” Иван Лулеов от разложкото село Баня, който преди 10 година простреля апаш при самозащита. Инцидентът с служителя на реда и двама роми, крадци на кабели, стана на 23 март 2013 година към 23.30 ч. 49-годишният тогава Лулеов работил като старши служител на реда в бранш „ Охранителна полиция “ на пловдивското отделение на Транспортна полиция.

Получил сигнал, че е осъществена кражба на кабели в региона на жп спирка Г. Ковачев и тръгнал да види какво се е случило. Установил, че двама роми са отмъкнали към 70 метра меден проводник, който осигурявал сигурността на преминаващите коли през близкия прелез. При типа на служителя на реда единият от крадците – Николай Иванов, извадил секира и замахнал към служителя. В изискванията на неизбежна защита Лулеов стрелял един път с револвера си и крадецът паднал мъртъв на земята.

Срещу транспортния служител на реда бе формирано дело първо за съзнателно ликвидиране. Окръжен съд – Благоевград отхвърли настояването на прокуратурата да бъде арестуван под стража и го пусна под парична гаранция от 5000 лева След това бе упрекнат за породена гибел по несъобразителност, като на три инстанции съдът го оправда. Окончателното решение е на Върховен касационен съд от 2017 година Съдебните му разходи от 10 000 лева бяха поети от партия „ Атака “.

След оправдателната присъда Лулеов заведе дело против прокуратурата поради претърпени неимуществени вреди в резултат на безпричинно повдигнатото обвиняване. Той твърдеше, че бил потиснат пред обществото и околните му, изпитвал боязън и безпокойствие, прибързано се пенсионирал, обезпокоен бил по какъв начин ще устоя трите си деца, изпитвал и боязън от околните на умрелия. Заради изживените терзания съдът постанови да бъде заплатен с 15 000 лева

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР