Няколко министри нарушават Закона за двигение по пътищата. Това установи

...
Няколко министри нарушават Закона за двигение по пътищата. Това установи
Коментари Харесай

Лош пример! Трима министри нарушават Закона за движение по пътищата

Няколко министри нарушават Закона за двигение по пътищата. Това откри разбор на „ Института за пътна сигурност ”. Куриозното е, че хората, които би трябвало да дават образец в спазването на законит, в действителност не ги съблюдават.
„ Институтът за пътна сигурност / ИПБ/ установи, че министъра на вътрешните работи, министърът на превоза, осведомителните технологии и известия и министърът на образованието и науката не съблюдават ЗДвП. В същото време упорстват от жителите да го съблюдават. С няколко писма до Министерски съвет, Министерство на вътрешните работи, МОН и МТИТС, Института за пътна сигурност упорства за среща и предприемане на дейности по-изпълнение на законови разпореждания на длъжностни лица, само че досега отговор няма.

Министъра на вътрешните работи, министърът на превоза, осведомителните технологии и известия и министърът на образованието и науката редовно не извършват отговорностите си по ЗДвП. В чл.170б и чл.170в закона ги задължава да издадат наредби касаещи проучване на тежките пътно-транспортни катастрофи и анализиране на пътно-транспортните катастрофи с присъединяване на деца. Повече от 10 години тези наредби не са издадени. Министъра на образуванието и науката повече от 20 години не извършва условието заизучаване от учениците в системата на междинното обучение на разпоредбите за придвижване по пътищата. Най съществени са нарушаванията на министъра на вътрешните работи.

От 2010 година няма импортиран нито един отчет в Министерски съвет за положението на БДП в България. ДОККПБДП на която ръководител е министъра на вътрешните работи е задължена според &1 ал.2 т.3 на ЗДвП да изготвя годишен отчет за положението на БДП, който се преглежда от Министерски съвет. Липсата на такива отчети основават причина Министерски съвет и неговия Председател да не са в положение да ръководят системата за БДП. Отговорности по ЗДвП е предоставена на единадесет държавни институции. Министър ръководителят би трябвало да знае, че точно тези отчети индитифицират проблемите и оферират решения. Управлението на БДП, посредством импровизация води до това България да е най-опасното място за придвижване по-пътищата в Европейски Съюз.

ИПБ и Карстори провеждат работна закуска на 03 април /вторник/ от 10. 00 часа в SAHO на ул. „ Искър” №4 с публицисти на която ще бъдат показани проблемите с вторичния пазар на колите и по съответно какви опасности се крият при закупуването на коли на остаряло.

Това са наредбите в ЗДвП:

В чл.170б, министърът на вътрешните работи и министърът на превоза, осведомителните технологии и известия се задължават да дефинират с разпоредба реда за служебно проучване на тежките пътно-транспортни катастрофи , позволени от водачи, придобили дееспособност за ръководство на моторни транспортни средства за публичен транспорт или за лична сметка на пасажери и товари, както и набелязаните ограничения за тяхното ограничение. /до момента такава разпоредба не е издадена/




В чл.170в, министърът на вътрешните работи и министърът на образованието и науката се задължават да дефинират с разпоредба реда на взаимоотношение по продан на информацията, анализиране на пътно-транспортните катастрофи с присъединяване на деца и набелязване на ограничения за тяхното ограничение и понижаване на следствията. /до момента такава разпоредба не е издадена/

§ 4 ЗДвП Министърът на образованието и науката обезпечава посредством съответните образователни проекти наложителното проучване от учениците в системата на междинното обучение на разпоредбите за придвижване по пътищата



В Закона за предучилищно и учебно образование (ЗПУО), член 73, е записано, че междинното обучение се получава в VIII-XII клас.

От 20 години образование по БДП в VIII-XII клас не се организира

Като съществена причина за неизготвянето на тези значими наредби и не осъществяване на законовите разпореждания от длъжностни лица може да се уточни неналичието на експертен орган, който да реализира съгласуваност, взаимоотношение и мониторинг върху активността и осъществяване на законовите разпореждания на институциите виновни за БДП в страната.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР