Няколко инспектори по труда от бургаската дирекция са опитали да

...
Няколко инспектори по труда от бургаската дирекция са опитали да
Коментари Харесай

Шок и ужас в Спешното на УМБАЛ Бургас: Нахлуха инспектори по труда и стана страшно

Няколко инспектори по труда от бургаската дирекция са пробвали да влязат по кротичък метод на неочаквана инспекция в Спешното на УМБАЛ Бургас, само че пред вратите му се е заформил скандал, че нямат право да влизат в пространствата, където се оказва неотложна помощ.

За това заяви свидетел на дежурния телефон на Флагман.бг, който нощес е станал директен очевидец на разправията.

В последна сметка, проверяващите въпреки всичко са били позволени до преддверието и станало ясно, че са изпълнявали служебните си отговорности по сигнал, който не търпи отсрочване. Те били сезирани от Синдиката на експертите по здравни грижи, че в Противошокова зала не се съблюдават нормите на трудовото законодателство – едни и същи медицински сестри работили съвсем непрестанно против мизерни заплати, нямало кой да ги размени, не получавали и ексклузивен труд.

Целта на проверяващите тази нощ е да открият до каква степен са нарушени графиците за работа, което може да докара не просто до некомпетентност в държанието на животоспасяващото звено, само че като цяло било подигравка с изнурените медицински работнички.

„ Потвърждавам, че се наложи да се работи по сигнал на Синдиката, има и техен представител дружно с инспекторите, не съм прочут, че са зародили обструкции към влизането на чиновниците на Инспекцията, само че в този момент ще се свържа с тях и в случай че се наложи ще се търси нужното подпомагане “, сподели пред Флагман.бг шефът на Инспекцията по труда в Бургас Павлин Васков.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР