Няколко хиляди поддръжници на Комунистическата партия излязоха на протест в

...
Няколко хиляди поддръжници на Комунистическата партия излязоха на протест в
Коментари Харесай

Хиляди комунисти на протест в Москва


Няколко хиляди поддръжници на Комунистическата партия излязоха на митинг в центъра на Москва, оповестява Агенция Франс Прес, предадоха БГНЕС и Българска национална телевизия. Демонстрантите се оповестиха против провежданата от държавното управление политика, като някои оповестиха президента Владимир Путин за персонално виновен за ширещата се корупция и за повишаването на живота в страната.

Комунистическата партия прикани руснаците в цялата страна да излязат на улицата в символ на митинг против поредицата репресивни закони, признати от Народното събрание и против все по-занижения стандарт на живот на елементарните хора.

Протестът в Москва беше управляван от 74-годишният Генади Зюганов – дълготраен водач на партията.

Според опозицията Кремъл оказва напън върху дисидентите, с цел да се опълчи на все по-спадащото утвърждение по отношение на президента Путин на фона на задълбочаващата се икономическа рецесия.

През миналата седмица Путин подписа няколко закона, с които разреши на съдилищата да глобяват и даже да задържат за малко хора, които не демонстрират нужният почит по отношение на властта, и да блокират медии за разпространяването на „ подправени вести “.

Малко откакто Владимир Путин беше избран отново за четвърти президентски мандат предходната година, неговото държавно управление увеличи ДДС-то и усили възрастта за пенсиониране за пръв път от 1930 година – дейности, които провокираха вълна от всеобщи митинги в цялата страна.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР