Няколко хиляди души се събраха на антиправителствен протест в центъра

...
Няколко хиляди души се събраха на антиправителствен протест в центъра
Коментари Харесай

Хиляди отново са на протест в центъра на София

Няколко хиляди души се събраха на антиправителствен митинг в центъра на София. Протестиращите потеглиха към постройката на Народното събрание и Орлов мост.

Демонстрантите скандират " Оставка " и " Юнаци ", след което следват освирквания пред постройката на Министерски съвет. Те развяват български трикольори. Както и в предходните дни липсват плакати, а дребното, които има, са написани саморъчно с лозунги срещу държавното управление и прокуратурата. В първите редици се веят и пет черни флага.

Участниците в митинга са най-вече младежи на забележима възраст сред 20 и 30 години. Сред протестиращите има и доста възпитаници от горните класове. Хората не престават да идват, има и майки с дребни деца.

На митинга също по този начин има и доста общественици и политици. Сред тях са някогашния първи длъжностен министър-председател на България Ренета Инджова, журналистът и народен представител Александър Симов, скулпторът проф. Велислав Минеков и други

След към час и половина престой в триъгълника на властта, протестиращите потеглиха на своето обичайно шествие по бул. " Цар Освободител " към Народното събрание.

Полицията е отделила кордон постройката на Министерски съвет и на Президентството. Ситуацията е спокойна и няма никакво напрежение.

Източник: kanal3.bg
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР