Няколко хиляди души протестираха в Подгорица срещу правителството на президента

...
Няколко хиляди души протестираха в Подгорица срещу правителството на президента
Коментари Харесай

Хиляди протестираха срещу президента на Черна гора Джуканович

Няколко хиляди души стачкуваха в Подгорица против държавното управление на президента на Черна гора Мило Джуканович поради обвинявания в корупция, съобщи Асошиейтед прес.

Демонстрантите в столицата на Черна гора скандираха "Мило - апаш " и "Оставки ", настоявайки и за оставката на премиера Душко Маркович, непосредствен до Джуканович. Синиша Грубиша, една от организаторките на митинга, прикани за промяна на властта, съобщи Франс прес.

Това е втората проява от началото на февруари в черногорската столица, проведена от гражданската самодейност "Движение-бунт 97 000 ". Протестите започнаха, откакто някогашен доближен на Джуканович упрекна в корупция президента и неговата Демократична партия на социалистите.

Много стачкуващи носеха пликове като знак на абсурда. Бизнесменът Душко Кнежевич, разследван за хипотетично пране на пари (на обща стойност 500 милиона евро), наскоро разкри, че е дарил 97 000 евро в брой (в плик) на партията на Джуканович преди парламентарните избори през 2016 година Лидерите на партията в последна сметка признаха, че предприемачът, който избяга в Лондон, е направил дарението.

Агенцията за битка с корупцията откри, че партията е нарушила закона за финансиране на политическите обединения.

Организаторите приканиха за нов митинг идната събота.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР