Няколко хиляди демонстранти протестираха срещу посещението на испанското кралско семейство

...
Няколко хиляди демонстранти протестираха срещу посещението на испанското кралско семейство
Коментари Харесай

Испанският крал беше посрещнат с протести в Каталуния

Няколко хиляди стачкуващи стачкуваха против визитата на испанското кралско семейство в Барселона, столицата на самостоятелния район Каталуния, разтърсван от седмици от сепаратистки митинги, съобщи Ройтерс.

Крал Фелипе, брачната половинка му Летисия и двете им дъщери участваха през вчерашния ден на гала в Барселона за връчването на премиите за млади дарования на фондацията " Принцесата на Жирона ". Целият регион към мястото на церемонията беше със засилено полицейско наличие, а подстъпите към него бяха отцепени.

Протестиращите удряха тенджери и скандираха " Каталуния няма крал! ". Някои гориха портрети на краля.

Част от стачкуващите крещяха обидни възгласи против присъстващите на церемонията, до момента в който търсеха метод да заобиколят полицейските заграждения, съобщи кореспондент на Ройтерс. Долорс Агилера, 70-годишна жена, съобщи, че наличието на краля в Барселона е провокация.

" В пандизите има политически пандизчии. Не можем да приемем това ", сподели тя. Агилера имаше поради наказаните на 14 октомври деветима сепаратистки водачи за ролята им при несполучливия опит за самостоятелност на Каталуния през 2017 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР