Няколко големи вериги магазини у нас ще свалят цените на

...
Няколко големи вериги магазини у нас ще свалят цените на
Коментари Харесай

Големите вериги свалят цени от днес. За кои продукти ще важат намаленията?

Няколко огромни вериги магазини у нас ще смъкват цените на определени артикули от своя подбор. Промяната ще настъпи от 1 юли, а повода е намаляването на Данък добавена стойност ставка, която влиза в действие от сряда. Това оповестиха от Lidl, BILLA и Kaufland и T Market.

Lidl ще понижи цените на 101 продукта, като това включва всички бебешки храни и пелени под личната марка на веригата, пелени с марката Pampers, книги и други, попадащи в обсега на изменението на ЗДДС. Цените на съответните артикули ще бъдат изменени с разликата в ставката на Данък добавена стойност, която се понижава от 20% на 9%.

От T Market обявиха, че ще понижат цените на над 100 бебешки продукта и над 100 книги. BILLA и Kaufland също оповестиха понижение на тези артикули.

" Над 250 бебешки продукта ще се оферират на по-ниски цени в Kaufland от началото на юли. Сред тях са продукти като пелени, гащички, пюрета, каши, млека и други бебешки храни. По-ниски ще бъдат цените в Kaufland и на над 450 заглавия на книги. Сред тях са детски, младежки и занимателни книги, кулинарни книги, чуждоезиково образование, художествена литература и други ", обявиха от веригата.

" В взаимозависимост от асортимента в част от супермаркетите броят на продуктите с понижена цена, в резултат на понижаването на Данък добавена стойност ставката, доближава над 500. Стойността на съответните артикули ще бъде обновена в интерес на клиентите поради спада в ставката - от 20% на 9% ", обявиха от BILLA.
 МФ: Намаленото облагане за някои бизнеси може да докара до 24% Данък добавена стойност за всички
МФ: Намаленото облагане за някои бизнеси може да докара до 24% Данък добавена стойност за всички

Намаляването на налозите за още артикули и услуги би докарало понижаване на приходите в бюджета в с близо 17% на годишна база

Веригите ще понижат и цените още артикули от своя подбор от разнообразни категории - самун, млечни артикули, салами и други

От Kaufland обявиха, че приспособяват своите ценови оферти по отношение на потребностите на клиентите си. " Във връзка с оповестеното по-рано тази година изключително състояние Kaufland замрази цените на 1000 продукта от личните си марки артикули, а с помощта на настоящата акцията " Твоята Kaufland цена ", потребителите могат да намерят богат избор от качествени артикули на извънредно атрактивни цени ", обявиха от Kaufland.

" С тази своя стъпка Лидл България има за цел да предложи на потребителите още по-голям избор от артикули на преференциални цени в тези към момента предизвикателни времена. Така, с изключение на по-ниски цени на всички бебешки храни, попадащи като стокови групи в изменението на ЗДДС, пелени и книги, клиентите ще могат да се възползват и от преференциални цени на хранителни артикули за цялото семейство ", споделят от Lidl.
 Над 86% от продажбите на Kaufland идват от артикули на български производители
Над 86% от продажбите на Kaufland идват от артикули на български производители

Веригата предлага целогодишно български яйца от 6 региона
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР