Няколко германски провинции призоваха днес неизползваните ваксини срещу коронавирус на

...
Няколко германски провинции призоваха днес неизползваните ваксини срещу коронавирус на
Коментари Харесай

Призив в Германия да се ваксинират по-млади хора

Няколко немски провинции приканиха през днешния ден неизползваните ваксини против ковид на AstraZeneca да се слагат на по-млади хора, заяви Ройтерс.
Заради опасенията от странични резултати и ефикасността, както и рекомендацията този препарат да се употребява единствено за лица под 65-годишна възраст, това значи стеснен банкет на наличните дози.
Германското министерство на опазването на здравето съобщи тази седмица, че са сложени единствено 15% от наличните ваксини на AstraZeneca, потвърждавайки опасенията, че германците се склонни да избират типа ваксина, с което се забавят напъните за всеобща имунизация.
Възрастните хора са с преимущество при имунизирането, само че Германия предлага имунизацията на AstraZeneca да се слага единствено на хора на възраст от 18 и 64 година, макар че регулаторите на Европейски Съюз я оповестиха за безвредна за всички.
„ Не можем да си позволим имунизацията просто да си стои и да не се употребява, защото някои от имащите право я отхвърлят ”, сподели министър председателят на Баден-Вюртемберг Винфрид Кречман пред „ Велт ам Зонтаг “.
Маркус Зьодер – министър председателят на Бавария, и Михаел Кречмайстер – на Саксония, насочиха също сходни забележки пред други издания.
Препоръката имунизацията да се слага единствено на хора под 65 години бе направена от експертната група на Германия за приложимост на ваксини (STIKO). Томас Мертенс , шефът на STIKO, съобщи в петък, че ще актуализира рекомендацията си доста скоро.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР