Няколко европейски държави работят по откриването на съвместна дипломатическа мисия

...
Няколко европейски държави работят по откриването на съвместна дипломатическа мисия
Коментари Харесай

Макрон: Работи се за обща европейска мисия в Афганистан

Няколко европейски страни работят по откриването на взаимна дипломатическа задача в Афганистан, която ще разреши на посланиците им да се върнат в страната. Това съобщи френският президент Еманюел Макрон в събота, съобщи Ройтерс.

" Мислим за организация сред няколко европейски страни... общо място за няколко европейци, което ще разреши на нашите посланици да са там. Това не е същото като политическо признание или политически разговор с талибаните. Ще имаме посланичество, когато е допустимо ", сподели Макрон пред кореспонденти в Доха, като добави, че към момента би трябвало да се изгладят въпросите, свързани със сигурността.

Западните страни се пробват да намерят метод да споделят с талибаните, откакто те превзеха Афганистан с мълниеносно нахлуване през август, когато водените от Съединени американски щати сили приключваха изтеглянето си. Съединените щати и други страни затвориха посолствата си и изтеглиха дипломатите си, а талибаните оповестиха краткотрайно държавно управление, чиито висши членове са под глобите на Съединени американски щати и Организация на обединените нации.

Международната общественост към момента не е склонна да признае публично властта на талибаните, обвинявайки ги, че отстъпват от обещанията си за политическо и етническо приобщаване

В петък Франция заяви още, че е направила евакуационна задача в Афганистан благодарение на Катар, като е извела от страната повече от 300 души, най-вече афганистанци.
 Съединени американски щати дават помощ от $7 милиарда за афганистанските бежанци
Съединени американски щати дават помощ от $7 милиарда за афганистанските бежанци

През септември бяха отпуснати други $6,3 млрд.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР