Няколко дни след публикация на TrafficNews, че на кръстовището на

...
Няколко дни след публикация на TrafficNews, че на кръстовището на
Коментари Харесай

След публикация на TrafficNews: Лисващият светофар до Младежкия хълм вече е възстановен

Няколко дни след обява на TrafficNews, че на кръстовището на бул. „ Христо Ботев” и бул. „ Любен Каравелов” тъкмо до Факултета по Дентална медицина на МУ-Пловдив има изчезнал пешеходен светофар, оборудването към този момент е възобновено.

На 30 юни след сигнал на жители, че от няколко месеца е липсващ светофарът за секване се свързахме с шефа на Оперативна програма „ Организация и надзор по превоза “ Георги Стоилов, който след направена инспекция удостовери, че светофарът липсва в резултат на злополука от 22 май тази година. Оказа се, че протоколът от ПТП-то е постъпил в общинското дружество повече от месец след случая. След злополуката са били повредени кабели и се е наложило премахването на светофара, с цел да бъде отхвърлен казуса, добави още Стоилов.

Той добави също, че в най-кратки периоди ще бъде сложена нова уредба, за сигурността на жителите. По проект светофарът трябваше да бъде безусловно възобновен най-много до две седмици, само че явно са били нужни единствено няколко дни.

Към днешна дата светофарната уредба към този момент е възобновена и действа и пешеходците могат да пресичат обикновено на зелен сигнал, без да се постанова да дебнат по кое време няма коли и да влизат в ролята на камикадзета.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР