Няколко дни след началото на доставките на обновения Tesla Model

...
Няколко дни след началото на доставките на обновения Tesla Model
Коментари Харесай

Tesla разочарова с максималния пробег на Model S

Няколко дни след началото на доставките на актуализирания Tesla Model S, производителят на коли актуализира данните за самостоятелния пробег на този модел. За страдание новите данни са по-лоши от досегашните.

Говорим за главната версия на Long Range, която е снабдена със същата батерия като флагманската Plaid, само че с помощта на два мотора вместо три и по-малко мощ, тя може да измине повече километри с едно зареждане.

Първоначално се предполагаше, че колата може да измине до 663 километра с едно зареждане, което е равно на 412 благи. На представянето на първите рестайлиг коли предишния четвъртък шефът на автомобилния тръст Илон Мъск даже се пошегува, че съгласно тях, където са 412, там са и 420.

Няколко дни след презентацията на формалния уеб страница на Tesla, цената на самостоятелния пробег беше понижена от 412 на 405 благи или 652 километра. Тук става дума за измервания според методологията на американската организация EPA.

Първоначално Tesla Model S Long Range не трябваше да бъде версията с максимален пробег. Компанията разгласи версия на Plaid +, която комбинира динамичността на тримоторен Model S Plaid с огромна батерия и пробег от 837 километра.

В навечерието на началото на доставките обаче ръководителят на компанията Илон Мъск сподели, че работата по Plaid + е спряна, тъй като не вижда смисъл от коли с пробег повече от 400 благи, което е равно на 644 километра.

По този метод базовият модел Tesla Model S Long Range се трансформира във версията с максимален пробег в моделната линия на компанията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР