Няколко човека бяха убити и десетки - ранени, при самоубийствен

...
Няколко човека бяха убити и десетки - ранени, при самоубийствен
Коментари Харесай

Извънредно от Кабул: Мощна експлозия с десетки ранени и убити до българското посолство, евакуират дипломатите ни

Няколко индивида бяха убити и десетки - ранени, при гибелен атентат с кола бомба в Кабул през днешния ден. Нападението бе осъществено покрай немското посолство в афганистанската столица, предадоха международните организации, като се позоваха на локалните управляващи.



АП заяви, цитирайки публични източници, за 50 убити и ранени. Ройтерс съобщи, като се базира на полицията, за няколко убити и ранени. Говорител на афганистанското министерство на опазването на здравето заяви пред ДПА за над 60 ранени.



Атентатът бе осъществен покрай немското посолство в Кабул. В региона има и други дипломатически представителства и административни здания, тъй че целта на нападението към момента не е ясна, отбелязва Ройтерс.



Българското посолство се намира единствено на 500 м от мястото на атентата. Няма потърпевши български чиновници, само че има материални вреди по постройката на посолството ни.



В същото време вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов съобщи в ефира на Нова телевизия, че нашите военни ще бъдат евакуирани в английското посолство.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР