Няколко часа продължи операцията по изваждането на катастрофиралия румънски тир,

...
Няколко часа продължи операцията по изваждането на катастрофиралия румънски тир,
Коментари Харесай

Сложна операция по изваждане на катастрофирал тир блокира отсечката Русе-Бяла ВИДЕО

Няколко часа продължи интервенцията по изваждането на авариралия румънски тир, който се обърна нощес в дере на пътя Русе-Бяла.

Той е пътувал от Букурещ за София, претрупан с 4-5 тона шоколадови произведения, само че след десен завой лидерът е изгубил ръководство, навлязъл е в насрещното придвижване и се е преобърнал, осведоми Русе Медиа.

От 10 часа стартира подготовката на терена, преди да бъде извикана техника за изваждането на камиона.

Първо се наложи да бъдат отстранени 30-40 метра изкъртени мантинели, които не са съумели да задържат тира, както и крайпътни шубраци и дървета.

На място по обед бяха извикани две машини – от Хасково и от Бяла, които да издърпат тежкотоварното транспортно средство. Наложи се към 14 часа пътят в сектора на случая да бъде затворен, до момента в който трае интервенцията.

Припомняме ви, че случаят е станал в тъмната част на денонощието. Светлините на обърнатия камион били видяни от патрул на полицията от Бяла, който е правил обход поради зимната конюнктура.

Шофьорът е бил заклещен в кабината, само че служителите на реда са го извадили и са му оказали помощ. На място е бил извикан и екип на пожарната. За благополучие лидерът не е потърпевш.

Причините за злополуката се обясняват, а на водача е формиран акт по Закона за придвижване по пътищата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР