Няколко атлети от националния отбор на България участваха в турнира

...
Няколко атлети от националния отбор на България участваха в турнира
Коментари Харесай

Силно българско участие на турнира “Лъвски скок” в Сърбия

Няколко спортисти от националния тим на България участваха в шампионата “Лъвски скок “ в Димитровград, Сърбия на 18 февруари. Президентът на БФЛА, АБАФ и първи вицепрезидент на Европейската атлетика Добромир Карамаринов, олимпийската шампионка на троен скок от Сидни 2000 Тереза Маринова и международният първенец на скок височина за юноши от 1990 и европейски за мъже същата година Драгутин Топич бяха публични посетители на надпреварата. Топич, който е участник на шест олимпийски игри (1992-2012), беше водеч на надпреварата – отдадено на Васил Левски.

В овчарския скок участваха единствено български спортисти, като Алекс Любенов завоюва с 4.80 против 4.70 на бронзовия медалист на балканския шампионат в зала за юноши Евгени Енев. Вицешампионът на България на седмобой за юноши и мъже Камен Ценков е трети с 4.50, а Мирослав Иванов е четвърти с 4.20.

Димана Йорданова е първа в тройния скок при дамите с 12.07 пред девойката от Плевен Алина Грънчарова – 11.59 и Йова Петрова – 10.24. Петрова взе участие на пастирски скок и зае второто място с 3.00. В тази дисциплинираност Калина Великова също преодоля 3.00, само че от трети опит бе зад Петрова на бронзова позиция. Мария Калушева е четвърта с 2.80.

Елина Ковачева стана трета при девойките под 16 години на престол скок с 10.36. Симона Симеонова започва отвън класирането на скок дължина и реализира 5.93 в последния си шести опит. В скока на височина за девойки под 16 година дъщерята на Драгутин Топич – Ангелина Топич победи с 1.63.
atletikabg.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР