Някои вкусотии от детството завинаги остават в съзнанието ни и

...
Някои вкусотии от детството завинаги остават в съзнанието ни и
Коментари Харесай

Този сладкиш е супер лесен, а върши чудеса

Някои вкусотии от детството вечно остават в съзнанието ни и могат да ни придвижват обратно в спомените. Има десерти, които ни карат още веднъж да се усещаме дребни и да се спомним по какъв начин сме тичали и играли нехайно.

Сайтът dama.bg предлага рецепта за обичан на всички ни сладкиш с юфка. Приготвя се извънредно елементарно и обезпечено ще се трансформира в обичан и на вашите деца.

Продукти:
200 г домашна юфка100 г масло4 яйца800 мл прясно мляко9 с.л. захар5 с.л. брашно1 ванилия100 г сладко от ягодипудра захар за поръсване
Приготвяне:

Юфката се разстила в тава, залива се с авансово разтопеното масло и се пече до зачервяване.

Междувременно прясното мляко и половината захар се поставят на котлона, до момента в който млякото заври. Когато заври, сместа се смъква от котлона и се разбърква при прибавянето на разрушените 4 жълтъка, ванилия и брашно.

Когато сместа е хомогенна, се връща на котлона за към 5 минути и се бърка непрекъснато.

През това време 4-те белтъка се схващат с остатъка от захарта и се прибавя сладкото. Когато сместа с жълтъците се охлади, се прибавя към разрушените белтъци.

Юфката се залива с получения крем и още веднъж се пече във фурната. Когато сладкишът е подготвен, се поръсва с пудра захар.

Модерният прочит на сладкиша с юфка е идеалният десерт за тихите фамилни вечери, както и за празненство.

Добър Апетит!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР