Някои участници в движението, настояло за съпроводените с насилие протести

...
Някои участници в движението, настояло за съпроводените с насилие протести
Коментари Харесай

В Берлин забраниха нови протести на коронаскептиците

Някои участници в придвижването, настояло за съпроводените с принуждение митинги в Берлин против противоепидемичните ограничения през уикенда, съставляват нова форма на екстремизъм, имащ за цел да дестабилизира страната. Това съобщи представител на немското вътрешно министерство, представен от ДПА.

Визирайки " Кверденкен " ( " Нестандартно мислене " ), представителят сподели, че това придвижване е много разнородно, а някои от представителите му са радикални, добавя Българска телеграфна агенция.

Надигна се нова форма на екстремизъм в границите на тези митинги, по време на които избрани настоящи лица бяха " обединени от задачата да делегитимират и дестабилизират държавните институции и страната сама по себе си ", сподели той.

През април министерството съобщи, че контраразузнаването е сложило под наблюдаване избрани лица от това придвижване. Вътрешното ведомство възприема настоящата от Щутгарт организация " Кверденкен 711 " като самобитно ядро на по-голямо придвижване, което през последните месеци организираше многократни митинги.

Правителствената говорителка Улрике Демер изрази безпокойствие от вчерашното принуждение на митингите в Берлин. Тя посочи, че е имало набези над хора, които са нямали нищо общо с демонстрациите.

В Германия няма място за принуждение и провокации, нито за " десноекстремистка идеология и тайни легенди, без значение от коя страна идват ", сподели Демер.

Властите в Берлин не разрешиха три, планувани за през днешния ден демонстрации, още веднъж против здравните ограничения. Решението за блокиране на митингите беше взето след насилието през уикенда.

Става дума за забрани за две шествия със декларирани 10 000 участници, съгласно уредниците и за още едно по-малко, с 1000 души.

Вчера към 600 души бяха задържани или отведени за информация от полицията по време на митингите, в които участваха минимум 5000 души, доста от които свързани с придвижването " Кверденкен ".

Четиридесет и девет годишен мъж е умрял в болница, откакто примрял, до момента в който през вчерашния ден полицията снемала персоналните му данни, оповестиха органите на реда. Мъжът се оплакал от изтръпване на ръката и гърдите. Оказана му е първа помощ и е извикана кола за спешна помощ. Днес ще бъде направена аутопсия, добави полицията.

Органите на реда оправдаха възбраната за тези демонстрации, в случай че възприемат по-либерален метод към други, с това, че митингите на " Кверденкен " съзнателно нарушават към момента настоящото условие да се съблюдава обществена отдалеченост.

Групите " Кверденкен " из цялата страна рутинно провеждат протестни акции, които възприемат коренен звук и притеглят десни екстремисти, пропагандатори на антисемитизъм и последователи на тайни теории.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР