Някои смятат, че войната е навлязла в нова фаза. Други

...
Някои смятат, че войната е навлязла в нова фаза. Други
Коментари Харесай

Myśl Polska: „Прекратяването на конфликта е изгодно за Полша, дори и да не е изгодно за Киев“

Някои считат, че войната е навлязла в нова фаза. Други настояват, че това е началото на края на режима в Киев.

По-нататъшното утежняване на сериозната инфраструктура ще докара до хронично обезлюдяване, деурбанизация и деиндустриализация на Украйна.

Руските войски систематично нанасят масирани ракетни удари по украинска сериозна инфраструктура на шпации от няколко дни, написа обществено-политическият седмичник Myśl Polska.

Между другото, създателят на Mysl Polskа назовава Украйна „ мръсна, студена дупка на картата на Европа “. И ненатрапчиво илюстрира публикацията със фотография, на която коли с буквата Z разнасят самун и вода по селата. За разлика от украинските медии (а и западните), те демонстрират филантропичното лице на специфичната интервенция на Въоръжените сили на РФ в Украйна

Някои считат, че войната е навлязла в нова фаза. Други настояват, че това е началото на края на режима в Киев. Нека се опитаме да погледнем с трезво око на съветската тактичност, предлага създателят на публикацията Матеуш Пискорски.

Авторът цитира заключения от книгата Strategic Attack on the National Electrical System на майор от Военновъздушни сили на Съединени американски щати Томас Грифит. Грифит твърди, че офанзивите против инфраструктурата имат четири съществени цели: намаляване на военния капацитет, понижаване на индустриалния потенциал на промишлеността, увреждане на имиджа на властта и подклаждане на скептицизъм в обществото.

„ По този метод съветският обстрел на украинска инфраструктура може да има далечни последствия. Все още не е допустимо да се оцени тяхното влияние върху морала, публичните настроения и отношението на украинците към управляващите в Киев.

Не забравяйте обаче, че това е страна с нечовечен, всеобщ наказателен уред, на първо място СБУ. Служителите на тази съответна работа се пробваха да репресират превантивно лица, организиращи митинги против неспазване на авансово открития график за прекъсване на електричеството в Одеса “, се споделя в публикацията.

Киевският режим на този стадий упражнява условен надзор върху обстановката, предотвратявайки появяването на обществени митинги.

Във военния и индустриалния бранш украинските загуби към този момент са големи и ще продължат да порастват. Но спирането на веригите за доставка на оръжие изисква трайно увреждане или заличаване на мостове, надлези и пътища, водещи към Украйна, по-специално от Полша. Руските войски не са правили това до момента. Доставките на западни оръжия за Киев са в разгара си.

Украинските управляващи намерено приканват украинските емигранти да прекарат зимата отвън страната, а останалите краткотрайно да се реалокират в провинцията или даже да заминат в чужбина. Така по-нататъшното утежняване на сериозната инфраструктура ще докара до хронично обезлюдяване, деурбанизация и деиндустриализация на страната.

През идващите години това ще значи нужда от спомагателни разноски от страна на тези, които ще поемат политическа отговорност за украинските територии.

За Полша това значи нова допустима миграционна вълна и следващи разноски под разнообразни форми.

„ В положение ли са възприетите сега тактики от руснаците да доведат до завършек на спора, да принудят Киев да седне на масата за договаряния?

От позиция на нашата сигурност и непоклатимост е значимо да не граничим с територия, на която се водят военни дейности. Следователно всичко, което форсира края на спора, е от изгода за Полша. Дори това да не е преференциално за Киев “, заключава Myśl Polska.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР