Някои отбори надхвърлиха очакванията на следящите родния футбол, докато други

...
Някои отбори надхвърлиха очакванията на следящите родния футбол, докато други
Коментари Харесай

Две дербита в столицата за третия кръг

Някои тимове надвишиха упованията на следящите родния футбол, до момента в който други напълно не ги извършиха. Така можем да проучваме видяното след първите два кръга в efbet лига. Резултатни срещи имаше и във втория кръг, само че забавното от сезона занапред следва. За неутралния фен, тази седмица предлага здрави конфликти, а за някои ентусиасти, взривоопасни страсти. Драмата и борбената игра ще бъдат обезпечени и в срещите от третия кръг.

Дунав – Царско село

„ Драконите “ понесоха следващ тежък удар от следващия си тежък противник. Тимът на Людмил Киров загуби с 1:3 от Ботев Пловдив във втория кръг, а седмица по-рано с 4:1 от Левски. Този път задачата пред „ русенци “ е надалеч по-лека, само че не и лесна. Те ще посрещнат новакът Царско село, който към момента не е вкарвал гол в шампионата, само че все пак съумя да завоюва точка против другия подобен, Арда. Ако „ царете “ желаят да вземат своята първа победа ще би трябвало да се разпишат с попадения, което не наподобява толкоз мъчно пред вратата на съперника с най-вече позволени такива. Кой от двата тима ще се поздрави със своите първи три точки ще разберем довечера от 18,30 часа на градския стадион в Русе.

Черно море – Етър

Отборите, които опровергаха своите критици и повдигнаха веждите на някои фенове са Черно Море и Етър. Именно те ще премерят сили тази събота на стадион „ Тича “ във Варна. Черно море завоюва двата си мача с 3:1 като в тях срещна много съществени противници. „ Моряците “ изнесоха урок по футбол на ЦСКА и то на „ Армията “, а успеха им там беше първа от 16 години насам. Илиан Илиев сигурно е удовлетворен от играта на своите ученици и най-много от Исмаил Иса, който във втория си мач вкара своя втори гол и по всичко проличава, че ще го забележим против Етър. „ Болярите “ пък от своя страна също се показват почтено до този миг, записвайки две равенства против двата столични гранда. Срещу ЦСКА, Даниел Младенов вкара два гола, с цел да задържи ремито, а против Левски, „ търновци “ ловко се защитаваха и зпазиха нулите на таблото непроменени. „ Варненци “ може да не са от калибъра на грандовете против които Етър трябваше да играе, само че са в най-хубавата си форма и още веднъж ще съставляват тежък изпит за Росен Кирилов. Мачът ще се играе в събота от 18,45ч.

Арда – Берое

Дебютантът в Ефбет Лига ще посрещне Берое, само че този път надалеч от познатия стадион в Кърджали. Припомняме, че поради неналичието на осветяване, домакинските мачове за Арда ще се играят краткотрайно на стадион „ Локомотив “ в Пловдив. Не е ясно до какъв брой това ще се отрази на играчите водени от Стамен Белчев, само че към този момент те наподобяват много постоянни. С голова разлика 0:0, „ кърджалийци “ си извоюваха похвални две точки от последните два мача против Ботев Пловдив и Царско село. В последния си мач даже демонстрираха, че могат да наподобяват рисково в офанзива, само че това което им липсваше бе завършващият удар. Берое от своя страна ще желаят още веднъж да покажат лицето си на победител, откакто изгубиха от Лудогорец с 4:2. Зоран Йоспович бе прецизен два пъти за „ старозагорци “ в този мач и сигурно ще желае да усили головата си сметка и против този труднопробиваем конкурент.

Ботев Враца – Локо Пловдив

„ Черно-белите “ гостуват във Враца на стадион Христо Ботев. Те идват с високо вдигната глава откакто обърнаха Славия в последния кръг и вкараха три бързи гола в границите на едно полувреме. Димитър Илиев изкупи грешката си от предното посещение против Черно море, когато си означи автогол. Капитанът се разписа с два гола, един от които беше след осъществяване на дузпа. За съботния мач „ локомотивци “ би трябвало да внимават в защита и ще се надяват на по-добро показване от Стивън Езе, който сподели моменти на несигурност. Домакините също не са лишени от възторг откакто в своя финален мач победиха Витоша Бистрица с 2:0. Последния път, когато „ врачани “ одобриха този противник вкъщи, мачът приключи с нулево реми. Дали домакините ще съумеят още веднъж да опазят вратата си против Локомотв, следва да разберем тази събота от 18,45ч.

Славия – ЦСКА 

Първото дерби за сезона сред „ бели “ и „ червени “ и ще се играе в столицата на стадиона в Овча Купел. Славия приема зашеметения ЦСКА, който в първите си два мача, които на всичкото от горната страна бяха и семейства, съумя да вземе единствено една точка. Люпко Петрович, ще води „ армейците “ в тяхното първо посещение за сезона и ще се опита да върне ЦСКА на познатия надвит път. На този стадий няма по какъв начин да се отличи нещо положиттелно в играта на „ алените “, чийто стартов състав най-вероятно ще бъде друг от досегашния. Феновете демонстрираха, че желаят да виждат повече от новите попълнения в деяние и ще е необичайно в случай че това не стане факт в неделя. Не единствено това, само че и европейската стратегия на „ алените “ продължава и ротации би трябвало да бъдат осъществявани. Славия от своя страна изигра два мача, в които резултатът беше извърнат. Последният обаче не беше в интерес на „ белите “, които згаубиха с 3:2 гостуването си на Локо Пловдив. Ако има някакъв проблем в тяханта игра то това са грешките в отбрана и непостоянството, което показват футболистите на Златомир Загорчич. Проблемът би трябвало бързо да бъде отхвърлен в случай че „ белите “ желаят в допълнение да угорчат своя слабопредставящ се съперник. Дербито ще се играе на 28 юли от 18,45ч.

Левски – Ботев Пловдив

Другото дерби от програмата за третия кръг въвлича в спор Левски и Ботев Пловдив. Добрепознатите противници ще играят на стадион „ Георги Аспарухов “ с концепцията да разбият идентичния точков актив. За „ сините “ това е първи мач вкъщи с аудитория откакто в мача за Лига Европа против Ружомберок търпяха наказване от УЕФА. Възпитаниците на Петър Хубчев впечатляват с нападателен футбол, който обаче не даде резултат против Етър. Нулевото реми въпреки и малко смути „ левскарите “, само че пред тях това е отличен късмет да показват какво могат и какво желаят.Предвид упоритостите на клуба и желанието да се яви като директен съперник на Лудогорец, Левски няма да право да губи още точки. По тези аргументи, „ сините “ влизат като любимци в срещата, само че в дербита и това от време на време не е задоволително. Ключовият за тима Давиде Мариани натрупа много игрови минути показвайки отлична игра, само че е въпрос на време и неговата добра форма да се изчерпа било то поради отмалялост или други затруднения. Футболистите на Желко Петрович пък съумяха да се поздравят с победа против Дунав, само че поради сериозния им противник в този кръг, тя надали ще е от някакво психическо значение. Фантастичния Тодор Неделев се разписа с хеттрик и това несъмнено ще го стимулира за мача в София, който ще се играе от 18,45ч.

Лудогорец – Витоша

Първенецът, който не демонстрира предпочитание и тази година да преследва нещо по-различно от елементарната цел, приема вкъщи Витоша Бистрица, които се намират в серия от две загуби. „ Бистришките тигри “ още веднъж са се помъкнали към дъното, а единствено знамение и шанс биха могли да им донесът нещо от първенеца на България. Трудно отбраната на гостите ще удържи Клаудиу Кешерю, който в два мача има 4 гола за „ разградчани “. Бившият състезател на ЦСКА Жоржиньо наподобява се аклиматизира бързо в отбора на „ орлите “, за които вкара две от попаденията против Берое. В нападателен проект, Лудогорец не страда от някакви проблеми и нищо чудно офанзивата им да даде нужния резултат. Последният мач за третия кръг ще се играе в понеделник от 21,00 ч.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР