Някои от най-големите компании в Съединените американски щати спряха временно

...
Някои от най-големите компании в Съединените американски щати спряха временно
Коментари Харесай

Корпоративна Америка спира даренията за републиканците, които се опитаха да оспорят изборите

Някои от най-големите компании в Съединените американски щати стопираха краткотрайно даренията за членовете на Конгреса, които не бяха съгласни с гласуването на Избирателната гилдия, написа CNN.

Растящият лист на корпорации, включващ BlueCross BlueShield, Citigroup и Commerce Bank and Marriott, идват дни откакто навалица, подкрепяща Тръмп, нахлу в Капитолия и аргументи гибелта на четирима души, в това число на служител на реда.

147 републиканци гласоподаваха против узаконяването на електроралните гласове в обща сесия на Конгреса в сряда вечерта.

" В Blue Cross Blue Shield Association непрекъснато вършим оценка на политическите дарения, с цел да сме сигурни, че тези, които поддържаме, споделят нашите полезности и цели ", споделя президентът на компанията Ким Кек. " BCBSA ще спре даренията за тези членове на Конгреса, които с гласуването си подкопаха демокрацията ". През 2020 година компанията е дарила съвсем $250 хиляди

Редица компании и бизнес водачи също по този начин осъдиха насилието във Вашингтон, като някои от тях даже приканиха вицепрезидентът Майк Пенс да се възползва от 25-тата корекция.
 Exxon, Pfizer, Apple и още 14 000 компании желаят отстраняването на Доналд Тръмп
Exxon, Pfizer, Apple и още 14 000 компании желаят отстраняването на Доналд Тръмп

От едрия бизнес в Съединени американски щати приканват за " отбрана на демокрацията " след протестите пред американския Конгрес

Междувременно Stripe заяви, че стопира да обработва заплащания, свързани с акцията на Доналд Тръмп. От интернет страницата на компанията излиза наяве, че тя лимитира заплащанията към бизнеси и лица, които " окуражават, промотират или показват обществено утвърждение на дейности, свързани с принуждение ".

Само през предишния месец акцията на Тръмп набра още $207 млн. от последователи на президента с заричане, че парите ще бъдат употребявани за оборване на резултатите от изборите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР