Някои от най-големите банки в света са позволили транзакции на

...
Някои от най-големите банки в света са позволили транзакции на
Коментари Харесай

Българската кралица на криптовалутата е прибрала милиарди в схеми с банкови гиганти

Някои от най-големите банки в света са разрешили транзакции на мръсни пари на обща стойност два трилиона $. Това оповестява в свое следствие американският портал, който се базира на информация от подразделението за битка с финансовите измами на американското финансово министерство, съобщи БНР. Документите, употребявани от Buzz Feed за откриване на информацията, съставляват над 2 000 отчета за подозрителни интервенции (FinCEN Files). От Buzz Feed са предали досието на Международния консорциум на проверяващите публицисти.
Пет огромни интернационалните банки са изпрали пари на олигарси, наркотрафиканти и лица, които са обект на интернационалните сакции. Секретните документи съдържат информация за транзакции, свързани с търсената българка и пирамидата „ Уан коин “(OneCoin). Разследването е направено въз основа на над 2 000 отчета за подозрителна интензивност. Те са подавани от петте огромни банки към звеното за финансови закононарушения на американското финансово министерство. " Джей Пи Морган Чейс " (JPMorgan Chase), " Ейч Ес Би Си " (HSBC), " Дойче банк " (Deutsche Bank) и " Банк ъв Америка " (Bank of America) са траяли да превеждат средства на обвинени, твърди следствието. Специално Bank of America, JPMorgan Chase и Citibank са уличени в реализиране на транзакции за милиони в интерес на фамилията на Виктор Храпунов - търсен с алена бюлетина от Интерпол, укриващ се в Швейцария. BBC показва, че от английската " Ейч Ес Би Си " настояват, че банката постоянно е изпълнявал законовите си отговорности за докладване на противозаконни финансови действия. Документите на FinCEN Files съдържат доказателства за капиталова машинация, известна като " " (пирамида), почнала скоро откакто английската банка е санкционирана с 1,9 милиарда $ в Съединени американски щати поради пране на пари. Това е станало макар обещанието на финансовата институция да спре този тип практики. Адвокати на излъганите вложители настояват, че банката е трябвало да работи по-рано и да закрие сметките на измамниците. " Законите, които би трябвало да спрат такива подозрителни транзакции, в действителност им оказват помощ да цъфтят ", написа в своя материал Buzz Feed. И съгласно портала повода е, че няма престъпно гонене, а единствено санкции, при положение на открито нарушаване.
 Къде се крие и от кого се опасява Ружа Игнатова? Къде се крие и от кого се опасява Ружа Игнатова?
Огромна лъжлива скица, събрала на 4 милиарда евро, супер първокласен живот и връзки с могъщи настойници, мистериозно изгубване и евентуално пл...
Други документи демонстрират по какъв начин брачната половинка на съветския олигарх Владимир Чернухин е превеждала пари на спонсор на в този момент ръководещата Англия консервативна партия. Военновъздушни сили оповестява и за транзакциите на доближените до бизнесмени Аркадий и Борис Ротенберг, които са обект на интернационалните наказания от 2014 година, само че са употребявали банката „ Барклис “, с цел да ги заобикалят. Банките са боравили с подозрителни транзакции на потвърдени нарушители от целия свят и обигарси като украинеца Ихор Коморойски и анголката Исабела Дос Сантос.
Сред споменаваните имена е и това на Ружа Игнатова – търсената българка, която е предполатаемо е придобила 4 милиарда $ на вложители от целия свят посредством схемата за фаршива криптовалута „ Уан коин “. 137 милиона $, свързани с „ Уан Койн “ са минали през Ню Йоркската банка „ Мелън “.
Припомняме, че 38-годишната Ружа Игнатова се търси от управляващите в Германия и от прокуратурата в Съединени американски щати по обвинявания за откраднати милиарди долари посредством криптовалутата OneCoin. Братът на Игнатова - Константин, беше арестуван в Лос Анджелис. Според обвинителите в Съединени американски щати 33-годишният Константин, който понастоящем управлява компанията, и 38-годишната му сестра Ружа са подвеждали вложителите в OneCoin, обещавайки им огромни облаги при невисок риск, само че де факто прилагайки остаряла като света машинация - така наречен Ponzi скица (пирамида). По този метод са препрани най-малко 1,2 милиарда $, в най-малко 21 страни, демонстрират формалните данни на американското следствие. За 2 години (от последното тримесечие на 2014-а до септември 2016 г.) компанията на Игнатови имала облага от 2,23 милиарда евро (2,51 милиарда долара) от продажбата на 3,35 милиарда евро (3,77 милиарда долара), открило следствието. Според американската прокуратура OneCoin към момента действа и над 3 милиона вложители са вложили средства в криптовалутата. Американската прокуратура твърди още, че OneCoin няма действителна стойност, не предлага на вложителите метод да проследят вложените пари и с нея на процедура не може да се купи нищо. Схемата работила като маркетингова мрежа, в която членовете получавали комисиони за привличането на нови членове, купуващи пакети от криптовалутата. Игнатова е с обвинявания за заграбване, присъединяване в проведена група за заграбване, машинация с скъпи бумаги, пране на пари и съучастничество в машинация с скъпи бумаги. Минималната присъда, която би могла да получи в Съединени американски щати по тези обвинявания, е 20 години затвор. Името на Игнатова е свързвано с това на задържания в България израелец Гал Барак, по-известен с прякора си Вълка от София. Той беше заловен след взаимна българо-германо-австрийска интервенция, стартирана по самодейност на немските и австрийските служби. Барак е работил по сходна скица - посредством лъжливи обещания за замогване чрез бинарни варианти и през два колцентъра в София той е присвоил стотици милиони долари, като е правил това години наред. В схемата беше намесено името на " Инвестбанк ", а от банката по този начин и не разясниха пред Actualno.com дали Барак е бил техен клиент и има ли публично следствие дали са спазени процедурите против пране на пари.
Игнатова основава OneCoin през 2014 година, а единствено две години по-късно купува ресторант " Крим " в София, емблематичната къща на някогашния кмет на столицата Димитър Моллов на пл. “Народно заседание ”, както и постройката, в която е офисът на OneCoin у нас на пл. “Славейков ”. Общата сума на имотните придобивки на Ружа, които стават нейни за по-малко от година, е малко над 16 млн. лева
 И брат на Джордж Буш-младши се подлъгал от Ружа Игнатова И брат на Джордж Буш-младши се подлъгал от Ружа Игнатова
Синът на някогашния президент на Съединени американски щати Джордж Буш-старши – Нийл Буш, е получил 300 000 $ от българската " кралица " на криптовалутат...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР