Някои от българските големи промишлени потребители на газ да получават

...
Някои от българските големи промишлени потребители на газ да получават
Коментари Харесай

Азербайджан помага на българската индустрия

Някои от българските огромни промишлени консуматори на газ да получават синьо гориво непосредствено от Азербайджан, това са разискали президентът Румен Радев и азербайджанския му сътрудник Илхам Алиев на среща в София.

Обсъдено е и предложение на междусистемните газови оператори на България, Румъния, Унгария и Словакия, да транзитират спомагателните количества газ, за които Азербайджан се контракти с Европейската комисия по-рано тази година.

" Искам със удовлетворение да споделя обстоятелството, че интензивният разговор на високо и най-високо равнище през последните години издигна нашите връзки на стратегическо партньорство. Азербайджан е мечтан, предпочитан и благонадежден сътрудник. ", посочи Румен Радев, представен от Българска национална телевизия.

От своя страна президентът на Азербайджан изрази удовлетворение от това, че споразуменията сред двете страни се извършват. Той увери, че ще се подхващат спомагателни ограничения в региона на енергийната сигурност.

" Днес обсъдихме доставките на спомагателни количества и размери. Може да прецените значимостта да ускорим доставките за нашите сътрудници. Сега е по-важно от всеки път да действаме бързо. През годините Азербайджан се е потвърдил като експортьор на газ, в този момент продължаваме с доставките и се потвърждаваме за следващ път. ", посочи Алиев.

Пускането в употреба на интерконектора с Гърция е от историческо значение, съобщи още Илхам Алиев.

Президентът на Азербайджан Илхам Алиев е на двудневно публично посещаване в България по покана на президента Румен Радев.

След церемонията по формалното посрещане, на „ Дондуков “ 2 президентите организираха среща на „ четири очи “, състояха се и пленарните диалози сред формалните делегации на България и Азербайджан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР